Radio24syv og Radio Loud: Studieværter er indvandrere fra Enhedslisten

Lige nu foregår der en heftig debat om licenskanalen Radio Loud, der fremover skal hedde 24syv. Men mediedebatten er en storm i et glas vand.

Selvom Radio Loud bliver til 24syv – er alt ved det gamle.

Det handler om, at både det hedengangne Radio24syv og Radio Loud ansatte studieværter, det har baggrund i islam og Mellemøsten. De selvsamme radioværter er at finde i Enhedslistens medarbejderkartotek.

Det drejer sig om den iranske indvandrer Poyâ Pâkzâd og den irakiske muslim Kevin Hayder Shakir.

De har begge siddet bag mikrofonen i de licensbetalte radiostudier – og de kan samtidig skrive ‘ansat hos Enhedslisten på Christiansborg’ på CV’et.

*

37-årige Poyâ Pâkzâd er født i Iran og trådte sine barnesko i hovedstaden Teheran. Hans persiske familie rejser til Danmark i 1986 – via Tyrkiet.

Poyâ Pâkzâd identificerer sig med sin muslimske baggrund, når han udtaler sig til medierne. Men han påstår, at han ikke er ‘religiøs’.

“Ideen om den kollektive muslim er et perverst fantasiobjekt,” siger Poyâ Pâkzâd.

Poyâ Pâkzâds far – Reza Pâkzâd – får arbejde som fotograf på en af TV 2’s licensbetalte regionalstationer. Sønnen foretager sideløbende en ideologisk rejse ud på den yderste venstrefløj.

I foråret 2017 får Poyâ Pâkzâd også et licensbetalt job – som studievært på Radio24syv.

Poyâ Pâkzâd er ansat på licensstationen i et år. Her laver han 56 debatprogrammer med titlen ‘Pakzads Polemik’.

Den iranskfødte studievært sætter emner som ‘at være ung muslim i Danmark’, ‘islamisk kulturhistorie og filosofi’ samt ‘Nørrebros indvandringshistorie’ på dagsordenen.

I sommeren 2019 bliver Poya Pakzad ansat som rådgiver for Enhedslistens politikere på Christiansborg.

“Jeg har ikke turdet satse på det – skuffelsen ville være stor. Men jeg har heller ikke kunnet kontrollere håbet. Jeg er i dag blevet fastansat politisk-økonomisk rådgiver i Enhedslisten,” skriver Poyâ Pâkzâd.

Poyâ Pâkzâd er stadig ansat hos Enhedslisten, og han har sin daglige gang i partiets sekretariat på Christiansborg.

I foråret 2020 bliver iranske Poyâ Pâkzâd valgt som folketingskandidat for Enhedslisten, og han stiller op til det kommende valg.

*

Hvor Poyâ Pâkzâd først var licensbetalt radiovært og sidenhen blev ansat hos Enhedslisten, så forholder det sig modsat med den irakiske indvandrer, Kevin Hayder Shakir.

Her går turen fra Enhedslisten til et velbetalt licensjob i medieverdenen.

26-årige Kevin Shakir stammer fra Irak og har muslimsk baggrund.

Kevin Shakir er født i Malmø af kurdiske forældre, der er rejst fra de nordirakiske områder til Sveriges tredjestørste by. Den muslimske familie ville have del i de skandinaviske velfærdskroner.

Netop Malmø er hårdt ramt af de bundløse integrationsproblemer med migranter fra Stormellemøsten og Afrika. Det har ført til voldsomme sammenstød mellem muslimer og politiet, bombesprængninger samt omfattende jødeforfølgelser.

Som 20-årig medvirker Kevin Shakir i en artikelserie om unge muslimer på den yderste venstrefløj. Her betegner Kevin Shakir sig selv som ‘aktivist’.

Et par år senere bliver Kevin Shakir ansat som rådgiver hos Enhedslisten på Christiansborg. Her er formålet at få politikere som Pernille Skipper og Pelle Dragsted frem i rampelyset. Det lykkes over al forventning.

Kevin Shakir arbejder for det venstreorienterede medie Respons, der har til huse på Indre Nørrebro i København. Mediet sætter blandt andet fokus på emnet ‘racisme’.

Den unge iraker har ikke glemt sit tilhørsforhold til Enhedslisten, og han skriver om daværende partileder Pernille Skipper. Han producerer også en podcast, hvor Enhedslistens chefideolog, Pelle Dragsted, medvirker.

Mediet Respons deler adresse med den stærkt venstreorienterede NGO – Mellemfolkeligt Samvirke. Sjovt nok har Enhedslistens iranske kandidat, Poyâ Pâkzâd, tidligere været ansat som politisk rådgiver hos netop Mellemfolkeligt Samvirke.

De venstreorienterede tråde flettes godt og grundigt sammen.

Sideløbende med jobbet hos Enhedslisten er Kevin Shakir tilmeldt sit studie på Roskilde Universitet. En læreanstalt, hvor undervisningen ofte forveksles med yderliggående venstrefløjsaktivisme. Det handler mere om holdninger og følelser – end basal viden og forskning.

I sommeren 2019 afleverer Kevin Hayder Shakir et bachelorprojekt, der omhandler en new zealandsk moske, der er blevet angrebet få måneder før. Muslimer fokuserer ofte på emner, der er relateret til islam.

Kevin Shakir kommer i mediernes søgelys, da irakeren anmelder den islamkritiske debattør og tidligere politibetjent, Lars Andersen, til internetgiganten Google. Det fører til, at Lars Andersens populære Youtube-videoer bliver slettet og censureret.

Kevin Shakir kalder det – på nærmest parodisk vis – for et “demokratisk problem”, da han selv udsættes for omfangsrig kritik i forbindelse med sine stikkeraktiviteter på internettet.

Det er centrum-venstre-mediet Politiken, der fremstiller internetstikkeren Kevin Shakir som et offer.

Efterfølgende tager Kevin Shakir skridtet fra den yderste venstrefløj og ind i det licensbetalte radiostudie.

I foråret 2020 bliver Kevin Hayder Shakir frontfigur på det nyetablerede licensmedie, Radio Loud.

Kevin Shakir er hovedvært på der daglige debatprogram, Touché. Her behandles emner som ‘må danske journalister holde ramadan’, ‘strukturel racisme’ og ‘islamisering af danske gymnasier’.

Det hele foregår i en ‘konstruktiv’ journalistisk tone. En fremgangsmåde, der stammer fra en venstreorienteret strømning i medieverdenen. Her udskiftes magtkritiske historier med positive historier om eksempelvis den islamiske masseindvandring.

Det hele er så venstreorienteret, at lytterne på Radio Loud flygter eller aldrig dukke op.

I lange perioder har Radio Loud ingen lyttere til sine programmer. Lytterantallet er så lavt, at det ikke kan måles af analyseinstitutterne.

*

Der er intet, der tyder på, at Radio Loud vil gennemgå en mirakelkur, fordi muslimske Kevin Shakir får ændret firmanavnet på sin ansættelseskontrakt til ‘24syv’.

De venstreekstreme holdninger vil stadig danne holdningsgrundlaget på 24syv.

Be the first to comment on "Radio24syv og Radio Loud: Studieværter er indvandrere fra Enhedslisten"

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.