På ”flugt” – fra sikkerhed til velstand

Rapporter om migration fra Haiti til USA i amerikanske medier belyser utvivlsomt en mere generel migrationsstrategi. Mainstreamopfattelsen er, at der er en katastrofe, og folk flygter til Vesten. En slags 1:1-forhold. Det er fake news. De fleste af de haitianske migranter, der nu står ved USA’s grænse, forlod Haiti for mange år siden. De har midlertidigt bosat sig i forskellige lande fra Mexico til Brasilien og venter. De venter på (endnu) en krise eller anden katastrofe i Haiti. Som forudsigeligt vil indtræffe en dag.

Så snart katastrofen sker, vil medierne have de store overskrifter, og hundredvis af migrationsorganisationer og nonprofit-organisationer reagerer hurtigt. De aktiverer haitianske migrantgrupper i forskellige lande og bringer dem hurtigt til den amerikanske grænse. Hvilke umennesker ville forhindre dem i at komme ind, når de flygter fra den forfærdelige katastrofe? Nå ja, selv Biden-administrationen synes at have gennemskuet noget, de færreste magthavere i Europa har.

Det er vigtigt at være på vagt overfor, at modellen brugt af haitianere formentlig bruges i forbindelse med (senest) Afghanistan. Mere end fem millioner afghanere levede i foråret uden for deres land. De boede i forskellige områder, for det meste nærområder, som flygtninge, og næsten alle ventede på muligheden for at komme til Europa. Nu er medierne fulde af billeder af det hærgende Taliban, og der er plads til følelsesmæssig afpresning baseret på påstået gæld til “allierede”. Og hele den i virkeligheden allerede sikrede mængde kan flyttes. Måske bevæger den sig allerede.

3 Kommentarer på "På ”flugt” – fra sikkerhed til velstand"

 1. Nu skal der så endelig bygges hegn og murer (Polen) og andre randlande – øst – imod en evt. helt uoverskuelig masseinvasion fra stor-mellemøsten. Så må man jo bare håbe på at disse kan bevogtes og sikres af særdeles retshåndhævende grænseværn, som f.eks det man har i Polen.
  Men det bliver jo hurtigt et enormt ‘humanitært’ problem for de mange menneskerettighedsorg. og andre NGO’er etc. når grænserne beskyttes alt for ‘hårdt’. Så hyler de op om hvor ‘inhumane’ vi er i de europæiske lande og ikke udviser medmenneskelighed.
  Hvornår får vi så lige et fuldbyrdet gedigent hegn imod vores landegrænse imod syd til Tyskland. Den er et kæmpemæssigt hul nu, hvor næsten ingen kontrol forefindes. Det er skræmmende, landsskadelig og sænker den indre sikkerhed ligeså imod bla. illegal masseindvandring, som der alligevel nok forekommer en del af.

 2. Med rette kunne man vel egentlig sige at Polens ydre og nu skarpt bevogtede grænse imod øst med en fremtidig mur også er blevet en udstrækt ydre grænse for Danmark. Vi har jo ingen bevogtet selv af betydning.
  De brave polakker ved om nogen hvorfor og hvordan en grænse skal beskyttes og forsvares for udefra kommende farer.
  Vi danskere har ret meget at takke polakkerne for i disse masse-migrant tider. De tager opgaven med bravur og her kan man også sige at ‘midlet’ helliger målet.

 3. Vi er nød til at have styr på det.
  De der vil til vesten skal kastreres, dog med bedøvelse. Vil de ikke det må de blive hvor de er.
  Det har også noget med Miljø og Klima at gøre: Vi i vesten har lært at sætte tærring efter nærring. Det hvor de ikke har lært det er i shitcontries der er ikke brød og foder nok, men CO2 og andre gasser er der nok af der.

  Alt for Klimaet o Miljøet.

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.