Ekstra Bladets journalist Jacob Sejer Pedersen: Seks års fængsel for narkokriminalitet

Det er velkendt, at Ekstra Bladets nuværende chefredaktør, Henrik Qvortrup, er en fængselsdømt kriminel.

For blot fire år siden fik Henrik Qvortrup en dom på et år og tre måneders fængsel. Et strafniveau som voldtægtsmænd, kyniske røvere og voldsforbrydere kan nikke genkendende til.

Men kriminaliteten på Ekstra Bladets redaktion stikker meget dybere.

En mandag morgen tropper to efterforskere fra Københavns Politis narkosektion op på Ekstra Bladet for at ransage redaktionslokalet.

Få timer inden har politiet anholdt Ekstra Bladets kriminalreporter, Jacob Sejer Pedersen.

Politiet har i en længere periode overvåget avisens dengang 36-årige journalist, der skriver om narkokriminalitet og børnemisbrug i Ekstra Bladets spalter.

Narkopolitiet mener, at Ekstra Bladets journalist Jacob Sejer Pedersen selv er en hærdet narkoforbryder, der koordinerer indsmugling af kilovis af kokain og bagefter sælger det livsødelæggende hvide pulver.

Sandheden viser sig hurtigt. Ekstra Bladet har i årevis haft en kynisk narkogangster på lønningslisten. Jacob Sejer Pedersen har ført læserne bag lyset, mens han selv har væltet sig i kokainpenge og kriminalitet.

Jacob Sejer Pedersen bliver ansat som journalistpraktikant på Ekstra Bladet i 2006. Den lyssky reporter er uddannet på det venstreorienterede Roskilde Universitet, der er kendt for at blande undervisning og politiske holdninger sammen.

Jacob Sejer Pedersens vej til Ekstra Bladet går gennem den yderste venstrefløj. Journalisten har tætte bånd til den venstreekstreme tænketank Cerepo, der mener, at politiet har for meget magt.

Tænketanken Cerepo er grundlagt af blandt andet Enhedslistens tidligere partileder, Pernille Skipper.

Netop Enhedslisten har en tilbagelænet holdning til kriminalitet. Partiets nuværende retsordfører, Rosa Lund, har tidligere modtaget en dom, haft en plettet straffeattest samt prøvet at blive lagt i engangshåndjern.

Enhedslisten huser også det tidligere folketingsmedlem og nuværende kommunalvalgskandidat, Pelle Dragsted, der har siddet i fængsel og åbent fortalt om sine voldshandlinger i det venstreekstreme miljø.

Ekstra Bladet virker til – på linje med Enhedslisten – at tiltrække kriminelle personer, der er præget af venstrefløjens ideologier.

Kriminalreporter Jacob Sejer Pedersen skriver bogen ‘Ret og Samfund’ i 2007. En bog, der problematiserer PET – Politiets Efterretningstjenestes virke i samfundet.

Samtidig skriver den kriminelle avisjournalist artikler om den kriminelle muslim, Slimane Hadj Abderrahmane, der har ernæret sig som postbud i Danmark – og som jihadistisk terrorist i Syrien.

Jacob Sejer Pedersens arbejdsliv på Ekstra Bladet blandes sammen med karrieren som narkoforbryder.

24. maj 2012 træder Ekstra Bladets journalist ind i Københavns Byret og modtager sin dom.

Jacob Sejer Pedersen indrømmer sin centrale rolle i et kokainsyndikat, hvor han har koordineret, smuglet og solgt cirka fire kilo narkotika.

Ekstra Bladets solbrune og smilende reporter hilser på journalistkollegaerne i retssalen:

“Jeg har det okay,” siger Jacob Sejer Pedersen og fortsætter:

“Man vænner sig til det.”

Den veloplagte journalist henviser til tiden bag tremmer i arresten på Blegdamsvej i København.

Ekstra Bladets kombinerede krimijournalist og narkogangster får seks års fængsel.

Jacob Sejer Pedersen stod oprindeligt til 12 år bag tremmer. Anklagemyndigheden mener, at samarbejdet med Ekstra Bladets reporter har været forbilledligt, og det ender derfor med en halvering af straffen.

På Ekstra Bladets redaktion virker det til, at forbrydelse betaler sig, når det er lønningsdag.

Chefredaktør Henrik Qvortrup og journalisten Jacob Sejer Pedersen er ikke alene om at have rusket tremmer.

Lige nu er mindst en af Ekstra Bladets journalister varetægtsfængslet for grusom kriminalitet. Dette er en af Henrik Qvortrups mange hemmeligheder, som han ikke indvier læserne i.

*

Læs om Ekstra Bladets tre seneste chefredaktører, der alle er bundkriminelle


Se også Sadek Al-Amood, SFU: ‘Nu må den ældre generation betale regningen. Vi skal have en generationsskat’

Be the first to comment on "Ekstra Bladets journalist Jacob Sejer Pedersen: Seks års fængsel for narkokriminalitet"

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.