Özlem Cekics pengeindsamling: 79 procent af pengene går til løn, husleje og mad

Lige nu står den tyrkiske indvandrer Özlem Cekic bag en omfattende pengeindsamling, der er intensiveret efter tidligere overrabbiner Bent Melchiors død.

I begyndelsen af august 2021 kunne Özlem Cekic fortælle, at der foreløbigt er kommet 370.000 kroner i pengekassen.

De tusindvis af kroner, der indbetales af godtroende danskere, går for langt størstepartens vedkommende til administrationsudgifter og driftsomkostninger som løn, mad og husleje i foreningen Brobyggerne.

Brobyggerne er en forening med hemmeligt regnskab, der i overvejende grad styres og tegnes af Özlem Cekic, der bærer titlen ‘generalsekretær’.

Brobyggernes indsamlingsregnskab fra 2019 afslører, hvad de mange tusind kroner går til.

I 2019 indsamler Özlem Cekic 157.040 kroner, men når der er fratrukket administrationsudgifter og omkostninger til driften af foreningen, så er der kun 33.181 kroner tilbage.

Det vil sige, at Özlem Cekic har brugt 79 procent af de indsamlede midler til poster som blandt andet løn, husleje, mad, drikke, gaver og andre personaleomkostninger.

I regnskabet kan man læse, at Özlem Cekic har taget 6750 kroner til lønninger og 15.126 kroner til personaleomkostninger. Der er også brugt 41.225 kroner på en hjemmeside.

I indsamlingsregnskabet gør Özlem Cekic opmærksom på, at formålet med pengeindsamlingen rent faktisk er at drive og opbygge foreningen Brobyggerne.

Groft sagt kan man sige, at de mange pengebidrag blot holder gang i Özlem Cekics forening, hvor hun er chef, frontperson og initiativtager.

Modsat andre hjælpeorganisationer som Red Barnet, Røde Kors og Dansk Flygtningehjælp så hemmeligholder Özlem Cekic sin chefløn i Brobyggerne.

Der er kun to ansatte i Brobyggerne – inklusiv generalsekretær Özlem Cekic. Dertil kommer to lavtlønnede studentermedhjælpere.

Det er Özlem Cekic og den tyrkiske indvandrer, Emek Volkan Gürkan, der har underskrevet indsamlingsregnskabet fra 2019. Både Özlem Cekic og Emek Gürkan er født i Tyrkiet.

Özlem Cekics tyrkiske ægtemand, Devrim Ülgü, er også en aktiv del af foreningen Brobyggerne.

Da indsamlingsregnskabet bliver offentliggjort, sidder den pakistanske hadprædikant, Naveed Baig, i foreningens bestyrelse. Den omstridte imam har været en del af ledelsen i islamistbevægelsen Minhaj-ul-Quran, og han har fremsagt dødstrusler i en københavnsk moské.

Et andet bestyrelsesmedlem i Brobyggerne er den iranske indvandrer Aydin Soei. Hans kommunist-far dræbte en iransk mand i en forstad til København i midten af 1990’erne.

De danske medier kigger ikke kritisk på Özlem Cekics pengeindsamling. Faktisk promoverer de statsstøttede journalister på Politiken Özlem Cekic og hjælper hende med at indsamle flere penge.

Det er dybt kritisabelt, at Özlem Cekic indsamler penge, der hovedsagelig skal udfylde poster som lønninger, mad og husleje i hendes forening.

I efteråret 2020 valgte Det Konservative Folkeparti, Venstre, Enhedslisten, Socialdemokratiet og Det Radikale Venstre at støtte Brobyggerne med 2,8 millioner skattekroner.

Det var blandt andet De Konservatives partileder Søren Pape Poulsen, Enhedslistens forhenværende partileder, Pernille Skipper, og den sexanklagede Morten Østergaard fra De Radikale, der lod millionerne rulle fra skattekassen.

Folketingets generøse pengegave udløste yderligere 1,7 millioner kroner fra TrygFonden og Nordea-fonden. To pengekonstruktioner, der er tæt forbundet med bankgiganten Nordea og forsikringsselskabet Tryg.

Özlem Cekic kan grine hele vejen til banken. Taberne bliver de godtroende danskere, der fylder de tyrkiske lommer.

*

Kritiske journalister kan kontakte Brobyggerne her:

Özlem Sara Cekic, generalsekretær.

Telefon: 2234 6892
Telefon: 6164 0764

Email: ozlem@ozlem.dk
Email: kontakt@brobyggerne.dk
Email: brobyggerne.forening@gmail.com

*

Se også Weekendavisens journalister Mads Staghøj og Laura Hattens holder mikrofonen for kriminelle udlændinge fra Blågårds Plads

1 Kommentar på "Özlem Cekics pengeindsamling: 79 procent af pengene går til løn, husleje og mad"

  1. Ingen kvaler- de danske skatteborgere betaler åbenbart. Og med glæde..

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.