Asyllejrenes og lejefængslernes afrikanske smørhul

Fængsler er ej blot til lyst, men de nordiske udgaver skræmmer jo ikke fremmedkulturelle, som blot lægger fundamentet for deres videre karriere på disse statslige hoteller. Over halvdelen af de indsatte i Danmarks lukkede fængsler har fremmed baggrund, og det ændres ikke af, at de seneste fremmede storkriminelle ”teenagere” mest bliver det svenske fængselssystems problem. Dog svenskerne er trods alt vort broderfolk. Og teenagerne kommer jo ud igen i en moden udgave og kan fortsætte deres hærgen også her i landet.

Jeg har tidligere skrevet om den systemlogik, der direkte gør alvorlige forbrydelser til en indlysende løsning for dem, der vil undgå udrejse til hjemlandets forhold, som gør nordiske fængsler til en luksus. Og har henvist til den generelt udskældte tidligere DF’er Louise Freverts hjemmeside, der vakte ramaskrig i 2005 med sin omtale af problembørn som de aktuelle:

”De nævnte unge må vi anse for at være krigsmodstandere, og ikke blot forstyrrede unge danske drenge med muslimsk baggrund, og krigsmodstandere må man fange og uskadeliggøre. Vore love forbyder os at dræbe vore modstandere officielt, så vi har kun den mulighed at fylde vore fængsler med disse kriminelle. Det er en uhyre kostbar løsning, og da de aldrig vil angre deres gerninger, vil de hurtigt sætte sig på fængslerne, på samme måde, som rockerne gør det i dag. Vi må nok tænke i andre baner, og f.eks. modtage et russisk tilbud om at opbevare småslynglerne i russiske fængsler for kr. 25 pr. dag – det er langt billigere, og deres muligheder for at påvirke deres omverden bliver elimineret. Selv denne løsning er dog rimelig kortsigtet, for når de vender hjem igen, er de blot endnu mere opsatte på at dræbe danskere.” (”Hvorfor tale om Muslimerne og dermed Islam som en trussel”, Freverts hjemmeside, 15.9.05).

De senere års udvikling gør dog i stedet for russiske måske snarere rwandiske fængsler aktuelle, når nu der alligevel indgås aftaler med Rwanda om asyllejre. Rwanda har tidligere vist sig villig til at leje fængselsplads ud til andre lande. Og de kan også skrue bissen på mod dem, der fortjener det, således har de efter nogles mening ”verdens værste fængsel”, nemlig Gitarama-fængslet, der huser de indblandede i folkemordet i landet fra 1994. 7000 indsatte på en halv fodboldbanes areal. Så man kan også vælge et budgetlejemål for dem, man ikke ønsker at se igen.

1 Kommentar på "Asyllejrenes og lejefængslernes afrikanske smørhul"

  1. Alcatraz: Bare rolig jeg har ikke være der. ☺ ☺

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.