EM-skandale: Der var to bolde på banen – og dommeren gjorde intet

EM-semifinalen mellem Danmark og England blev afgjort på et tyndt straffespark i overtiden. Da den jamaicanske indvandrer Raheem Shaquille Sterling, der er født i Kingston på Jamaica, lod sig falde i straffesparksfeltet.

Det viser sig, at kampens dommer slet ikke skulle have ladet den caribiske migrant komme i nærheden af straffesparksfeltet.

I sekunderne før det skæbnesvangre dommerfløjt viser tv-optagelser, at der er to fodbolde på banen. Raheem Sterling kommer løbende i banens højre side, og han kan reelt vælge mellem to bolde, der ligger tæt på hinanden.

Dommerreglerne hos det internationale fodboldforbund FIFA er meget klare i forhold til en sådan “ekstra bold’-situation. Det kan læses på side 68 i den publikation om fodboldregler, som FIFA senest har publiceret og som er gældende for sæsonen 2020 / 2021.

Hvis en ekstra fodbold, et andet objekt eller et dyr kommer ind på banen under en igangværende kamp, skal dommeren stoppe kampen – hvis det forstyrrer spillet.

Under den famøse EM-semifinalekamp var der to fodbolde på banen med få centimeters afstand.

Adskillige engelske og danske spillere står og kigger på den mærkværdige situation, der udspiller sig foran dem. Spillerne ved reelt ikke, hvilken fodbold, som Raheem Sterling vælger, da han kommer løbende.

Der er på dette tidspunkt ingen tvivl om, at begge bolde kan komme i spil og dermed kan få indflydelse på fodboldkampens udfald. I en sådan situation skal kampen, ifølge de internationale dommerregler, stoppes.

Fodbolddommeren skal efterfølgende foretage et såkaldt ‘dommerkast’ og igangsætte kampen igen.

Det manglende dommerfløjt trækker tråde til den venstreorienterede politiske agenda, der lå som en skygge over fodboldkampen.

Kort før EM-semifinalens start knælede den sorte landsholdsspiller Raheem Sterling og hans holdkammerater for den venstreradikale organisation Black Lives Matter.

De danske landsholdsspillere sendte varme klapsalver mod Black Lives Matter-bevægelsen.

De danske EM-spillere hædrede dermed også den yderliggående bevægelse. I Danmark bliver Black Lives Matter repræsenteret af en arbejdsløs velfærdsmigrant fra Zambia, der kalder sine modstandere for nazister og lyver offentligt om vilkårligt våbenbrug mod indvandrere indenfor de danske grænser.

I Danmark har Black Lives Matter-bevægelsen desuden valgt at raceopdele personer efter deres hudfarve til bevægelsens arrangementer.

Det vides ikke om, EM-semifinalens dommer undlod at fløjte for ‘to bolde på banen’, fordi der var en reel risiko for, at den kampansvarlige kunne blive indblandet i en racismesag i den politisk betændte EM-turnering.

Vil en hvid og midaldrende dommer risikere at blive kaldt racist, hvis han stopper en sort spillers målchance i overtiden?

Den sidste semifinale ved årets EM-turnering vil blive husket som ‘kampen med de to bolde’.


Se også BLM-knælerne 2 – Danmark 1: “And when England took the knee, the Danes remained standing…”

3 Kommentarer på "EM-skandale: Der var to bolde på banen – og dommeren gjorde intet"

 1. Jeg kunne med min bedste vilje heller ikke få øje på det såkaldte straffespark, Sterling fik tildelt. Måske var det “reparations”?.. under alle omstændigheder var det et hjemmebane-straffe.
  Men det jeg SLET IKKE fatter var de danske udskiftninger! Da Hjulmand i- var det 60.minut?- ved stilingen 1-1 tog Danmarks to farligste spillere ud, Dolberg og Damsgaard, var kampen reelt tabt. Jeg ved ikke om Hjulmand havde fattet det, men de to havde altså stået for 5 af Danmarks EM-mål, med Dolberg som topscorer for Danmark på 3, og vi førte ligesom ikke kampen med mindst to mål på det tidspunkt og havde derfor ingensomhelst grund til at tage vores bedste offensive kort ud. Måske burde man ligefrem gøre ham opmærksom på at Southgate naturligvis ikke tog hverken Sterling eller Kane ud, de to farligste engelske kort. Og minsandten om ikke netop disse to afgjorde kampen, surprise, surprise.. med lidt hjælp fra den hollandske dommer, der som en ægte visionær så en straffesparksmulighed for englænderne, hvor ingen andre kunne. Og så har jeg ikke engang nævnt de to bolde på banen..
  Efter kampen var Hjulmand åbenbart ude og sige at dommeren afgjorde kampen. En fair betragtning. Men den samme betragtning kunne Czekiets træner faktisk være kommet med efter deres 1-2-nederlag til os i lørdags. Det hjørnespark, der førte til venstreekstremisten Delaneys 1-0-scoring, var også ikke-eksisterende. Dolberg fik appelleret sig frem til det, selvom czeken ikke rører bolden på vej over baglinien.
  Jeg synes mere eller mindre at det ser ud til at Danmarks taktik tabte kampen- og i særdeleshed Hjulmand. Han satte holdet under voldsomt pres ved at fjerne vores to bedste offensive kort på et tidspunkt hvor kampen var fuldstændig åben. Og ved at lade Braithwaite blive på banen sørgede han for at målfarligheden blev på et absolut nulpunkt.. desuden bragte han ikke et af Danmarks bedste offensive kort, manden med de Elkjær-lignende aktioner, Andreas Skov Olsen, på banen, men satte i stedet fck’eren Jonas Wind ind. En mand, der ikke engang var Superliga topscorer i sæsonen (det var nemlig Uhre fra Brøndby)..
  Det kan godt være at Hjulmand er en god træner og at Danmmark har meget godt i vente fra ham. Men denne kamp fuckede han fuldstændig op. Hvorfor ved jeg ikke. Nogle bud kunne være overdreven respekt for England og man var alt benovelse over Wembley og historiens vingesus, Danmarks mindreværdskomplekser osv. Med den holdning kunne man lige så godt bare have givet finalebilletten til England på forhånd og rejst hjem.

  • Fik ikke en gang nævnt at Hjulmands udskiftningsiver jo også var årsagen til at Danmark jo endte med at spille med 10 mand i næsten hele den forlængede spilletid, eftersom Mathias Jensen jo blev skadet kort efter at være sendt på banen. Og pludselig havde vi brugt alle vore udskiftninger og kunne bare stå og tage imod resten af tiden. Ufatteligt..

 2. En Jamaicansk migrant skulle spolere Danmarks eventyr med et totalt fejldømt straffespark, som han i øvrigt lige var ved at tage – det er virkelige det enorme anti-klimaks…
  At Kasper Schmeichel så også tydeligvis blev ramt af en såkaldt laser-pens lys, gjorde jo ikke hans synsfelt bedre, og blev dermed højst sandsynligt distraheret og irriteret…
  Ja, og Hjulmands taktik gik helt galt i kampforløbet, både mht. antallet af udskiftninger, alt for tidligt under kampen, men også selve ‘dispositionerne’ af typerne af spillere, offensive vs defensive, der skulle skiftes ud og ind.
  Dolberg og Damsgaard var reelt set de eneste to målfarlige angribere der kunne have scoret et udlignende mål, og have bragt os videre. De spillere der kom ind var jo mere defensivt orienteret. Og så blev vi en mand mindre under den forlængede spilletid, og ja der var alle indskiftningsmuligheder jo udtømte…
  Kasper Hjulmand har i den grad et ansvar for, at vi ikke kom videre til selveste finalen under dette meget spektakulære EM-2020.
  SLUT og ÆV !

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.