EM i nepotisme: DR-værters familiemedlemmer er ansat på landsholdet

Når Danmarks Radio dækker de festlige begivenheder omkring EM-landsholdet, bliver familierelationer og licenspenge flettet sammen.

Det er normalt, at tv-værter og journalister ikke dækker og omtaler familiemedlemmer. Men på DR er det nærmest en æressag, at skærmtroldene hylder deres nærmeste familie.

Da Danmark slog Rusland i den sidste gruppekamp, havde DR valgt at satse på sportsværten Josefine Høgh og medværten Peter Schmeichel.

Det forunderlig er, at Josefine Høghs far er ansat som målmandstræner hos DBU og landsholdet. Samtidig optræder Peter Schmeichels søn Kasper Schmeichel i en nøglerolle på landsholdet som målmand og viceanfører.

31-årige Josefine Høgh er ansat hos DR som studievært på Sporten, TV Avisen og Aftenshowet.

Den tidligere landholdsmålmand Peter Schmeichel er ansat som medvært på DR’s dækning af EM-slutrunden, og han er medvært på alle Danmarks kampe.

Fodboldmillionæren Peter Schmeichel har tidligere arbejdet for bryggeriet Carlsberg og russisk stats-tv i forbindelse med flere EM- og VM-slutrunder.

Man kan jo umiddelbart smile og trække på skuldrene over de stærke familiebånd mellem DR-værterne og EM-landsholdet. Men der er fare for, at familierelationerne kan resultere i ensidig og dårlig journalistik til licensbetalerne.

Kan man eksempelvis forestille sig, at Josefine Høgh og Peter Schmeichel kritiserer landsholdets målmandspræstationer, når de begge har nære familiemedlemmer i netop den del af truppen?

Hvad, de færreste licensbetalere ved, er, at der både er stor magt og enorme pengebeløb indblandet i det danske landshold. Hver EM-spiller er eksempelvis sikret omkring 900.000 kroner for at komme i en EM-ottendedelsfinale.

DR har blandet journalistik og familierelationer sammen ved flere lejligheder. Under optakten til det seneste amerikanske præsidentvalg kunne seerne opleve USA-korrespondenten Steffen Kretz, hans hustru og datter dække de politiske begivenheder på den anden side af Atlanterhavet. Tre journalister fra den samme familie dækkede altså det amerikanske valg.

Det har også været belyst, at tv- og radioværten Mette Vibe Utzon – samt hendes eksmand, der er også er ansat som DR-vært – har skaffet datteren et velbetalt studiejob i DR’s nyhedsafdeling.

Samtidig kunne det mangeårige DR-ikon Jens Olaf Jersild smile bredt, da hans søn August Olaf Jersild landede en eftertragtet praktikplads som nyhedsjournalist hos Danmarks Radio.

Det bli’r i familien, når Danmarks Radio dækker de historiske sportsbegivenheder på grønsværen.


Se også EM-skandale: DR-vært Josefine Høgh flyver til England – roligans må blive hjemme

Be the first to comment on "EM i nepotisme: DR-værters familiemedlemmer er ansat på landsholdet"

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.