Nyt dansk medie indrømmer: ‘Vi holder med Palæstina’

Nyhedsmediet Den Uafhængige, der sender morgenradio til danskerne, er ikke så uafhængigt, som mange tror. Specielt ikke når det kommer til muslimske interesser i Mellemøsten.

“Så kan hun få lov at komme herind i et uafhængigt medie, der holder med Palæstina,” lyder invitationen til en pro-palæstinensisk politiker i morgenudsendelsen 14. maj 2021.

“Tør man sige det?” lyder det efterfølgende fra nyhedsværten Alexander Wils Lorenzen. Svaret fra medværten falder prompte:

“Ja, det tør man godt,” siger Nima Zamani Aliabadi, der stammer fra Iran.

Nyhedsværten Alexander Lorenzen har arbejdet som presse- og kommunikationsrådgiver for Alternativet på Christiansborg siden sommeren 2020. Det fremgår af journalistens LinkedIn-profil.

Netop Alternativet er en varm fortaler for palæstinensernes sag. Alternativet er gået sammen med Det Radikale Venstre og SF om en politisk støtteerklæring til den arabiske befolkningsgruppe.

Medværten Nima Zamani, der ikke er uddannet journalist, slår under udsendelsen fast:

“Jeg synes, det er en urimelig kamp” og hentyder til palæstinensernes terrorkamp mod israelerne.

Nima Zamanis iranske forældre har søgt asyl Danmark, og den 32-årige jurist har flere gange erklæret, at han tilhører venstrefløjen i dansk politik.

Den Uafhængige begyndte at sende morgennyheder i april 2021. Stationen er brugerfinansieret og har i omegnen af 3000 medlemmer, der betaler et månedligt kontingent.

Det pro-palæstinensiske medie har haft flere muslimske og mellemøstlige værter tilknyttet, siden journalisten Asger Juhl etablerede Den Uafhængige.

En del af journalisterne på Den Uafhængige har direkte forbindelser til Iran. Det er eksempelvis via iransk etnicitet, nær familie med iransk baggrund eller som tidligere ansat hos det berygtede præstestyre.

Iran anerkender ikke Israel som stat, og Iran har som erklæret mål at udslette den jødiske befolkning.

Den venstreorienterede slagside på Den Uafhængige er nu tydelig for alle. Mediet tager stilling i det mellemøstlige opgør mellem terrorregimet Hamas og den demokratiske stat, Israel.

Valget faldt på islam!

*

Kritiske journalister kan interviewe Den Uafhængiges ejer om det palæstinensiske tilhørsforhold:

Asger Juhl, mediechef

Telefon: 4174 7918
E-mail: asger@juhlbrunse.dk

*

Asger Juhl er i øvrigt ironisk nok i familie med journalisten Jeppe Samuel Cholewa Juhl, der har været folketingskandidat for Nye Borgerlige


Se også Den Uafhængige – Danmarks mangfoldige medie 

2 Kommentarer på "Nyt dansk medie indrømmer: ‘Vi holder med Palæstina’"

  1. Man havde i forvejen på fornemmelsen at alle deres meninger er stærkt anti-vestlige. Det plejer sjovt nok næsten altid at inkludere et ustyrligt had til Israel.

  2. Vi Sk’ere er omgivet af idioter.

    Jeppe Samuel Cholewa Juhl (Jeppe Juhl) har han ikke haft noget kørende med trykkefrihedsselskabet ?

    Kan de få mediestøtte. kan Stram Kurs også.

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.