Venstreekstremist Lars Grenaa angreb statsministeren: Hans søster er muslim

Mange kender Lars Grenaa som gerningsmanden bag det voldelige overfald på statsminister Anders Fogh Rasmussen i foråret 2003.

Den 41-årige venstreekstremist har i en årrække været aktiv i det venstreradikale miljø i København. Her har aktivisterne brugt vold og trusler til fremme deres politiske agenda.

Lars Grenaa fortæller, at den autonome bevægelse har tætte bånd til det muslimske indvandrermiljø på Nørrebro, fordi grupperingerne har deltaget i fælles gadekampe og hærværk.

Det er ikke helt tilfældigt, at kommunisten Lars Grenaa har varme følelser for indvandrere og islam. Hans søster er nemlig muslim. Hun konverterede i 1996.

Lars Grenaa er opvokset i et ghettoområde i Storkøbenhavn. Begge hans forældre var glødende kommunister og aktive i DKP – Danmarks Kommunistiske Parti. Senere blev Grenaas mor formand for Arbejderpartiet Kommunisterne. Den venstreradikale søn blev spidskandidat for partiet i 2001.

Da Lars Grenaa er 16 år, ser han sin søster konvertere til lovreligionen islam. Grenaa oplyser, at søsteren var en af de første konvertitter i Danmark.

Senere har Lars Grenaa deltaget aktivt i islam- og udlændingedebatten for blandt andet at forsvare søsterens religiøse valg.

“Det er derfor, at jeg i denne debat om tonen (i indvandrerdebatten, red.) selv kan blive lidt hård i tonen, fordi jeg ved, hvor meget det rammer,” siger Lars Grenaa og præciserer, at det handler om den måde, “vi snakker om tingene (islam, red.) på.”

Der er igen kortlagt et tæt forhold mellem islam og den yderste venstrefløj. Lars Grenaa voksede op i et kommunistisk hjem, og han så et nært familiemedlem vælge et liv som muslim.

Der er grund til at tro, at det islamiske familiebånd spiller ind, da Grenaa arrangerer det voldelige angreb på statsminister Anders Fogh Rasmussen. Målet er at protestere over vestens rolle i antiterrorkrigen i det sunnimuslimske Irak.

I marts 2003 laver Lars Grenaa og en medgerningsmand en aftale med Danmarks nuværende børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil, der dengang var folketingsmedlem for Enhedslisten.

Lars Grenaa og hans medsammensvorne bliver afhentet af Enhedslistens nuværende byrådsmedlem i Aalborg, Per Clausen. Per Clausen guider de to venstreradikale voldsmænd ind på Christiansborg.

Kort tid efter angriber Lars Grenaa den chokerede Anders Fogh Rasmussen, da statsministeren forlader et mødelokale. Lars Grenaa råber højt, og han smider maling på kroppen og i hovedet på Danmarks statsminister.

Lars Grenaa bliver idømt 90 dages fængsel for vold, grov forstyrrelse af den offentlige orden samt groft hærværk. Den unge kommunist skal også betale en erstatning på 120.000 kroner.

I dag arbejder Lars Grenaa som pædagog i Københavns Kommune, hvor han arbejder med utilpassede unge – herunder en stor gruppe indvandrerpiger. Man har sat ulven til at vogte får – og skatteborgerne betaler.

En af Lars Grenaas tætte samarbejdspartnere i det kommunale pædagogprojekt er den tidligere ekstremistleder, Gyda Heding, der kontrollerede den voldelige BZ-bevægelse i 1980’erne. En bevægelse, der sendte mange politifolk på skadestuen.

Lars Grenaa har, efter eget udsagn, ‘meget personlig erfaring’ med indvandrere fra Mellemøsten. Det kan have smittet af på den kommunistiske politikers holdninger.

Den 41-årige socialpædagog mener, at muslimer igen skal kunne bære burka i det offentlige rum. Lars Grenaa mener heller ikke, at der ikke skal demonstreres mod den radikale Hizb ut-Tahrir-bevægelse. En gruppe islamister, der mener, at kvinder skal stenes til døde.

På venstrefløjen er det en æressag at beskytte sine muslimske vælgere og allierede.

Lars Grenaa har flere gange nægtet at tage afstand fra det voldelige angreb mod statsministeren:

“Jeg ville gøre det igen, hvis den samme situation opstod,” udtalte Lars Grenaa i 2006 til Jyllands-Posten.

Voldelige muslimer og venstreekstremister har meget til fælles.

*

Se også Enhedslisten freder partisoldat Casper Kennild efter voldsopfordring: Vi smider ham ikke ud

1 Kommentar på "Venstreekstremist Lars Grenaa angreb statsministeren: Hans søster er muslim"

  1. venstrefløjen er islamister.

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.