Metoo: 40-årig kvinde beskylder skatteminister Morten Bødskov for voldtægt

Socialdemokratiets metoo-mareridt ser ikke ud til at være overstået.

En navngiven 40-årig kvinde har de seneste mange uger gentaget en alvorlig anklage mod Danmarks skatteminister, Morten Bødskov, på Twitter. Kvinden er bosat i Nykøbing Sjælland. Hun har tidligere boet i omegnskommunen Albertslund. Det oplyser hun på Facebook.

Den 40-årige kvinde, der i dag arbejder i hotelbranchen, påstår i adskillige opslag på Twitter, at Morten Bødskov voldtog hende flere gange, da han var formand for DSU – Socialdemokratiets ungdomsparti. Efterfølgende skulle Morten Bødskov, ifølge anklagerne, have bedt det påståede offer, der selv var medlem af DSU, om at tie stille.

Kvinden fortæller, at hun efterfølgende var indlagt i 14 dage på Glostrup Hospital. Den 40-årige kvinde har, ifølge hende selv, ventet med at fortælle om den påståede voldtægt indtil sin 40 års fødselsdag i foråret 2021. Her skulle hun angiveligt have delt oplysningerne om den påståede voldtægt med sin gudmor.

Kvinden fortæller, at hun i dag lever med følgevirkninger i form af en psykisk sygdom og momentane selvmordstanker.

Den 40-årige kvinder fortæller, at hun har fortalt om voldtægtsanklagerne til statsminister Mette Frederiksen, tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen samt overborgmesterkandidat i Københavns Kommune, Sophie Hæstorp Andersen. Ingen af de nævnte politikere har, ifølge kvinden, taget hendes sag op.

Nuværende skatteminister Morten Bødskov meldte sig ind i DSU – Socialdemokratiets ungdomsorganisation i midten af 1980’erne. Bødskov var forbundsformand for DSU fra 1996 til 2000. Overborgmesterkandidat Sophie Hæstorp Andersen meldte sig ind i DSU i begyndelsen af 1990’erne og havde flere ledende roller i perioden, hvor Morten Bødskov var formand for ungdomspartiet.

Den 40-årige kvinde har på Twitter skrevet til DSU’s nuværende formand Frederik Vad Nielsen og informeret ham om sin sag. Kvinden påstår, at hun fik et brev fra DSU, hvor DSU truede med at ødelægge den dengang 16-årige kvindes mulighed for at få en uddannelse. Denne påstand er ubekræftet af andre end kvinden selv.

På de sociale medier opfordrer DSU’s nuværende formand, Frederik Vad Nielsen, den 40-årige kvinde til ikke at fremsætte voldtægtsanklagerne mod skatteministeren i fuld offentlighed – og i stedet bruge Socialdemokratiets nyetablerede advokatordning, hvor anklagerne behandles i hemmelighed.

“Fungerer bedre end her (de sociale medier, red.),” skriver Frederik Vad, formand for DSU.

Sagen med voldtægtsanklagerne mod skatteminister Morten Bødskov udstiller metoo-problematikken i et klart lys. Kvinder opfordres til at komme frem med deres vidneudsagn – også selvom de ligger årtier tilbage, og sagerne er juridisk forældet.

Mændene, i dette tilfælde Danmarks skatteminister, er reelt forsvarsløse mod de ofte voldsomme anklager. Den metoo-anklagede kan benægte eller ignorere anklagerne – og dermed virke skyldig eller kvindefjendsk. Alternativet er, at den anklagede part undskylder og modtager folkedomstolens nådesløse dom. Uanset valget af strategi vil den anklagede være i fare for at miste job, omgangskreds og anseelse i samfundet.

Tidligere dømte ved metoo-folkedomstolen tæller blandt andet forhenværende justitsminister Frank Jensen, pigekorsdirigenten Michael Bojesen samt tv-værterne Jens Gaardbo og Jes Dorph-Petersen. Alle fire har mistet fremtrædende positioner i samfundet – uden at være stillet for en dommer.

“Frem i lyset med det svin – intet sker hvis der ikke kommer navne på bordet,” lød det fra en bruger på Twitter i maj 2021.

Svarer faldt prompte:

“Nuværende skatteminister Morten Bødskov,” skrev den 40-årige kvinde, der, ifølge eget udsagn, var medlem af DSU i sine teenageår.

Socialdemokratiets ledelse har ikke udtalt sig offentligt om voldtægtsanklagerne mod skatteministeren.

Her skriver den 40-årig kvinde, at hun har prøvet at skrive til statsminister Mette Frederiksen om de voldsomme anklager mod Morten Bødskov. Statsministeren har, ifølge den 40-årige kvinde, ikke haft tid til at svare på vidneudsagnet om en ministers påståede voldtægt.
Statsminister Mette Frederiksen har tidligere kaldt Morten Bødskov for sin ‘gode ven’.
Voldtægtsanklageren har, sammen med sin nu afdøde far, også prøvet at råbe tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen op. Nyrup gik af som statsminister i 2001.
Freelancejournalisten Anne Niluka, der blandt andet skriver om hudfarve, identitetspolitik og metoo, har vist interesse for den 40-årige kvindes beretning på de sociale medier.
Den 40-årige kvinde og freelancejournalist Anne Niluka skal mødes i København 14. juni 2021, hvor de skal tale om kvindens historie.
Den 40-årige kvinde har på Twitter forsøgt at gøre journalist Aminata Amanda Corr fra Berlingske og udenrigsminister Jeppe Kofod interesseret i sin historie. Aminata Corr er selv involveret i en voldsom sag om blufærdighedskrænkelse.

*

Det sorthvide foto af socialdemokraten Morten Bødskov stammer fra 1989, da han var medlem af DSU. Det er syv år før, at Bødskov vælges til forbundsformand for DSU.

4 Kommentarer på "Metoo: 40-årig kvinde beskylder skatteminister Morten Bødskov for voldtægt"

 1. de røde bliver ramt, det må godt eliminere hele venstrefløjen.

  • Jeg tilhører ikke den røde pølseende.
   Op i røven med METOOOOOOO.
   Alle har fået fisse, eller tissemand, på én eller anden måde.
   ellers er jeg enig med dig.

 2. Een ting kan man vel blive enige om… At Danmarks største børnehave (Borgen), også er landets største horehus (ja, så må DR og TV2 komme på en andenplads)!
  Hvis man nu gad at gå op i danskernes ve og vel, istedet for at kneppe og lyve for ussel mammon, så KUNNE det vel være vi fik verdens lykkeligste land tilbage!

 3. Har aldrig kunnet fordrage Morten Bøddelskov.

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.