Europæisk retspraksis: Pyromanen går fri, brandmanden kriminaliseres

Det er tankevækkende at se de mange Facebook-kommentarer til Pia Kjærsgaards nylige JP-indlæg, hvor talrige kommentatorer udelukkende ser et problem i indvandrings- og islamkritik, der opfattes som alle konflikters årsag, ikke indvandringen som sådan. Skønt en større injektion islam i et hvilket som helst land gennem historien jo har givet konflikter. Ja, generelt skal der i multietniske samfund kun småtterier til for at udløse eksplosioner. Statsledelsens første ansvar er at undgå udviklingen mod et sådant skrøbeligt samfund, om muligt. Alt for mange steder sidder man allerede uhjælpeligt fast i suppedasen.

De, der har fremmet indvandringen, har så at sige samlet brændet og hældt benzin på bålet, og derpå peger de fingre ad dem, der advarer om brandfaren og giver tilmed brandfolkene skylden for ilden, når de uundgåelige gnister før eller siden springer. Var denne logik kun nogle indsigtsløse Fb-kommentatorers, gik det jo nok endda, men den deles åbenbart af myndighederne i nogle af Europas største lande.

For et par uger siden indstillede de italienske myndigheder således deres retssag imod den tyske migrantredderkaptajn Carola Rackete. Trods forbud var hun for to år siden sejlet ind i Lampedusas havn med migranter om bord på sit skib Sea-Watch 3 og ignorerede instrukser fra den italienske kystvagt. Nu er sagen imidlertid endelig opgivet, efter at flere italienske retsinstanser  har anerkendt ”nødvendigheden af at redde liv”. Men tidligere indenrigsminister Salvini står stadig foran en straffesag, fordi han en tid holdt et migrantskib stangen i forsøget på at overholde italiensk lov.

Absurditeterne overgås selvfølgelig i Tyskland, hvor Alternativ for Tysklands førstemand i Thüringen,  Björn Höcke, i slutningen af maj fik sit hjem ransaget af politiet, efter at han på sin officielle Facebook-side havde postet et billede af førnævnte Carola Rackete med teksten: ”Jeg har importeret tortur, seksuel vold, menneskehandel og mord.” Höcke er i forvejen under anklage for ”folkehetz”, og med sit seneste opslag mistænkes han ifølge statsanklageren for ”at stigmatisere en bestemt menneskegruppe – flygtninge – som kriminelle”.

Det er dog en ubestridelig sandhed, Höcke har skrevet. Han siger jo ikke, at alle flygtninge er skyldige i det nævnte, men nogle i den importerede gruppe har dog helt sikkert begået noget af det. I øvrigt forekommer det mig ikke kun at være en ildevarslende optrapning, at en sådan indlysende og relevant politisk kommentar kan være kriminaliserende, men også at ”flygtninge” nu anses for en bestemt menneskegruppe, skønt den jo selvsagt er en heterogen mængde. Hidtil er kun mere konkrete grupper med bestemte etniske eller religiøse træk – såsom negre eller muslimer – blevet beskyttet mod udtalelser. Den aktuelle nye definition af ”flygtninge” som hatespeech-beskyttet gruppe vanskeliggør fri debat yderligere og bliver endnu mere hårtrukken ved, at mange i ”gruppen” jo givetvis ikke er flygtninge, men blot ulovlige migranter.

1 Kommentar på "Europæisk retspraksis: Pyromanen går fri, brandmanden kriminaliseres"

 1. Ja Europa- og i særdeleshed Tyskland- har besluttet at nedlægge sig selv og overlade kontinentet til muslimske afrikanere og muslimer fra Mellemøsten, for al fremtid. Dem, der ikke synes om det, hetzes 24/7. Hvis det ikke hjælper, tager man direkte censur i brug. Hvis det heller ikke hjælper, står den på chikane fra myndighederne, Berufsverbot og fængsel. Og mon ikke vi kommer til at se denne taktik mere og mere, efterhånden som den europæiske befolkning finder ud af at de “sindssyge konspirationsteorier” om befolkningsudskiftning i Europa overhovedet ikke er hverken sindssyge eller teorier, men en realitet, der er ved at blive rå virkelighed for de tilbageværende hvide etniske europæere…
  Problemet er at det er ved at være allersidste udkald, hvis man vil vende udviklingen. Og det projekt ser desværre heller ikke ligefrem ud til at være på skinner.
  Sidder vi mon om 10 år allesammen nede i Ungarn, Polen og Israel og kommenterer situationen i Vesteuropa, mens millioner af franskmænd, tyskere og svenskere, belgiere, hollændere- og danskere?- søger asyl i de lande, fordi de er blevet internt fordrevet fra deres eget land og til sidst drevet helt ud af det? Og hvad vil Israel sige til at en masse europæere pludselig står og banker på?
  Det er faktisk en situation, som jeg sagtens kan forestille mig. Måske vil man bede USA om hjælp. Men de vil have nok at gøre med at bekæmpe deres egne interne fjender og vil formentlig ikke kunne stille op.
  Det vil resultere i at det frie Europa kommer til at blive Østeuropa, suppleret af et voldsomt vækstende og kolossalt blomstrende jødisk-kristent Stor-Israel af bibelsk størrelse, inklusive et Jerusalem med et tredje tempel (fordi muslimerne bliver drevet ud af landet), mens Vesteuropa vil blive en islamisk mareridtssump, som synker længere og længere ned i elendighed. En blanding af mareridt og mirakel.
  Det lyder måske fuldstændig vanvittigt og dystopisk, mens hvordan skal det ende anderledes, hvis den nuværende udvikling fortsætter?..

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.