DR hyrer islamist: “Vold i islam kan være nødvendig”

Danmarks Radio har hyret islamisten Niels Mikkelsen fra Det Islamiske Trossamfund. Formålet er at svare på spørgsmål om muslimernes ramadanmåned, hvor koranens budskab bliver æret.

Det er en særdeles kontroversiel muslim, som DR’s licensjournalister samarbejder med. 15. januar 2021 blander Niels Mikkelsen vold og islam sammen, da han skriver et indlæg på Facebook.

“Islam anerkender, at der er nogle scenarier, hvor vold er nødvendig. Vold er ikke formålet eller ønskværdigt, men det kan ske,” skriver Niels Mikkelsen.

Islamisten Niels Mikkelsen er en central figur hos Det Islamiske Trossamfund – en radikaliseret moské, der ligger i Københavns Nordvestkvarter. Niels Mikkelsen repræsenterer ofte moskéen i offentligheden som kommunikationsmedarbejder. Den 29-årige islamist skriver også såkaldte ‘fredagstaler’, der fremføres i moskéen.

Det Islamiske Trossamfund er mest kendt som arnestedet for Muhammedkrisen i midten af 2000’erne. Her fabrikerede ledende medlemmer fra moskéen falske satiretegninger og spredte had om Danmark hos blandt andet terrorgrupper i Mellemøsten. Muhammedkrisen medførte trusler mod danske borgere, boykot af erhvervslivet og ambassadebygninger blev afbrændt.

Vedat Sariboga – tilknyttet Islamisk Stat og Islamisk Trossamfund på Dortheavej i København.

Det Islamiske Trossamfund har også fostret mindst en Islamisk Stat-terrorist. Tyrkiske Vedat Sariboga er dømt for at have været medlem af terrorgruppen Islamisk Stat i Syrien. Vedat Sariboga har været medlem af Det Islamiske Trossamfunds ungdomsafdeling, Munida, hvor han underviste børn i alderen fra otte til 12 år i islam.

DR’s islamekspert, Niels Mikkelsen, har været bestyrelsesmedlem af Det Islamiske Trossamfunds ungdomsafdeling, Munida. Et uhyggeligt sammenfald.

I 2016 kunne en TV 2-dokumentar afsløre, at Det Islamiske Trossamfund havde fået 600.000 skattekroner i ulovlig støtte til en koranskole, der på overfladen tilbød blandt andet fitnesstræning til muslimske kvinder.

Det var Det Islamiske Trossamfund, der afholdt mindehøjtideligheden for den afdøde Islamisk Stat-terrorist Omar el-Hussein, der slog to danskere ihjel i 2015. Den muslimske terrorbegravelse var et kæmpe tilløbsstykke, hvor flere tusind muslimer mødte op hos Det Islamiske Trossamfund for at vise IS-terroristen den sidste ære.

Det er denne radikaliserede moské, som Danmark Radio samarbejder med. Hvorfor understøtter DR en islamist, der bakker op om voldelig islam?

*

Kritiske henvendelser kan rettes til Danmarks Radio: Generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, email: mrr@dr.dk

Eller

Thomas Falbe, nyhedschef, DR

Mobil: 23296221

Telefon: 35204690

Email: thf@dr.dk

*

Mere om Islamist Stat-terroristen Vedat Sariboga (“Abu Jandal”) på Syrienblog

Også den såkaldte penisimam Shahid Mehdi har været tilknyttet Det Islamiske Trossamfund.

Be the first to comment on "DR hyrer islamist: “Vold i islam kan være nødvendig”"

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.