Jyllands-Postens ny chefredaktør Marchen Neel Gjertsen i parløb med islamist, der politianmeldte Muhammedtegningerne

Den mangeårige revolutionære socialist, Marchen Neel Gjertsen, overtog i denne uge chefredaktørstolen på Jyllands-Posten.

I 2005 var Marchen Neel Gjertsen politiker og kandidat hos Enhedslisten. På stemmesedlen til kommunalvalget i 2005 figurer Marchen Gjertsen sammen med islamisten Asmaa Abdol-Hamid. De vil begge vælges for liste Ø.

Men palæstinensiske Asmaa Abdol-Hamid har flere islamistiske jern i ilden.

I oktober 2005, få dage før kommunalvalget, er Asmaa Abdol-Hamid talsperson for en række muslimske organisationer, der politianmelder Jyllands-Posten for blasfemi og racisme. Muslimerne vil slå ned på avisen, der har bragt 12 satiriske karikaturer af islams profet Muhammed. For kun 15 år siden delte Jyllands-Postens nuværende chefredaktør parti – samt holdninger – med en islamist, der politianmeldte Jyllands-Posten for nogle satiretegninger.

Jyllands-Postens tegninger satte ild til Mellemøsten, hvor danske flag og ambassader blev afbrændt. I Danmark forårsagede Muhammedtegningerne et terrorangreb, da en somalisk øksemand forsøgte at dræbe Muhammedtegneren Kurt Westergaard. Øksemanden Mohamed Geele blev efterfølgende idømt fængsel og udvist, men den dag i dag render han rundt i Danmark på fri fod og offentlig forsørgelse.

Flere tidligere ansatte hos Jyllands-Posten lever i dag med livvagter døgnet rundt, fordi de frygter muslimsk terror.

Alt tyder på, at Jyllands-Postens nyudnævnte chefredaktør har et tæt forhold til Asmaa Abdol-Hamid, der er født i De Arabiske Emirater, hvor sharialoven hersker.

35-årige Marchen Neel Gjertsen er gift med journalisten Nikolaj Heltoft, der var Asmaa Abdol-Hamids spindoktor hos Enhedslisten. Ægtemanden har, ligesom Marchen Neel Gjertsen, tråde til den yderste venstrefløj. I 2002 var Nikolaj Heltoft talsmand for en bevægelse, der er nært beslægtet med den voldelige fraktion ‘Antifascistisk Aktion.’

Marchen Neel Gjertsen har selv flirtet med volden på venstrefløjen. Den kvindelige chefredaktør var en del af Socialistisk Ungdomsfront. I SUF findes medlemmer, hvis erklærede mål er at omstyrte samfundet via en væbnet og voldelig kamp.

Marchen Neel Gjertsen har også været skribent hos det venstreekstreme medie Redox. Her er flere ledende medlemmer dømt for politisk vold mod sagesløse ofre. Også Redox trækker tråde til voldsorganisationen Antifascistisk Aktion.

Både chefredaktør Marchen Neel Gjertsen og hendes ægtemand Nikolaj Heltoft, der i dag er kulturjournalist på Politiken, kan altså forbindes til islamisten Asmaa Abdol-Hamid.

Den muslimske kvinde har blandt andet været politianmeldt for landsforræderi, fordi hun opfordrede til væbnede aktioner mod danske soldater, der var udsendt på mission i Mellemøsten.

Det store spørgsmål melder sig. Er Jyllands-Postens øverste chef Marchen Neel Gjertsen stadig på islamisternes side?

(Foto af Simon Bünger fra Redox, som Marchen Neel Gjertsen har samarbejdet tæt med: Uriasposten)

*

Mere om Marchen Gjertsen på Document

4 Kommentarer på "Jyllands-Postens ny chefredaktør Marchen Neel Gjertsen i parløb med islamist, der politianmeldte Muhammedtegningerne"

  1. de røde er forblindet af deres ideologi, derfor har de mange paralleller med muslimerne.

  2. You couldn’t make it up…

  3. Jyllands-Posten ved man, hvor man har: Langt ude på venstrefløjen. Endnu en tidligere borgerlig institution, som bare har overgivet sig uden videre, ligesom så mange andre efterhånden..

  4. Grimme kælling.

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.