Berøringsangst før og nu

Annonce i Nationaltidende 5. november 1922: Professor C.N. Starcke holder foredrag hos Dansker-Ligaen under overskriften: “Selverkendelse og Racehad”…

Starcke var en meget anerkendt filosof og politiker. Med i Det Radikale Venstre fra partiets start, senere medstifter af Retsforbundet.

Dansker-Ligaen var den tids mest politisk ukorrekte højrefløjsorganisation, også kendt som “Dansk Forening til Fremmedelementers Bekæmpelse”, med særlig fokus på (jødisk) indvandring fra Østeuropa.

At Starcke talte for dem, vidner om, at dengang kendte man ikke til nutidens grad af berøringsangst og korrekthed. “Guilt by association” osv. Vor tid tror, den er særlig frisindet, men ikke mindst mainstream distancerer sig stadig mere fra dissidenter og hører kun sig selv.

I dag er det særlig fint ikke at ville omgås især det nationalistiske segment. At Starcke kunne debattere med alle, vidner dog netop om sandheden i Biografisk Leksikons ord: “De, der lærte ham personlig at kende, mødte i ham et menneske med en sjældent nobel og retlinet karakter.”

1 Kommentar på "Berøringsangst før og nu"

  1. det var tider, lad os håbe, at alle de politiske korrekte kommer til at smage deres egen medicin/censur på et tidspunkt.

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.