Fake news: Nordjyske må trække artikel om huskøb grundet fejl

Nordjyske publicerede fredag kortvarigt en artikel på nettet og på Facebook med overskriften “Paludans fidus: Scorer formue på gammel skole”.

Betalingsartiklen skrevet af Nordjyskes journalist Anders Andersen indeholdt imidlertid så mange urigtige oplysninger, at Nordjyske var nødsaget til efter kort tid at afpublicere artiklen. Det er yderst sjældent, at danske medier afpublicerer artikler. Det sker udelukkende, hvis artiklerne indeholder graverende fejl.

Om afpubliceringen skriver journalist Anders Andersen i en mail til Rasmus Paludan:

“Da jeg ikke har tid til at tjekke nærmere, om dine oplysninger angående ejerskab af Rødding Friskole er korrekte, trækker NORDJYSKE hermed artiklen tilbage. Den er nu fjernet fra nettet og Facebook og vil ikke blive bragt i avisen.”

Rasmus Paludan havde forinden skrevet følgende til journalist Anders Andersen vedrørende Andersens artikel i Nordjyske:

“Der er mange faktuelle fejl:

Huset i Rødkærsbro blev købt i efteråret 2019.

Ejendommen i Salling blev aldrig købt, da vi benyttede os af vores mulighed for at træde tilbage fra købsaftalen. Jeg var ikke den potentielle køber. Det var derimod Sankt Jakob Maurerdræberens Kirke.

Rødding Friskole blev købt på tvangsauktion af Nikoline Lieberkind og hun endte med at sælge den for 575.000 kr. til Rødding Udviklingsråd. Så hun scorede en fin fortjeneste.

Vi deltog ikke i tvangsauktionen, da vi først blev opmærksomme på ejendommen efter Lieberkind havde sat den til salg.

Vi havde mistet interessen i ejendommen i Rødding, men efter den behandling, som Rødding Udviklingsråd havde givet os, så gjorde det os intet, at Lieberkind solgte med stor profit, og at de lokale i Rødding nu står med en ubrugelig muggen ejendom.

Ejendommen i Hoven blev ikke købt af mig, men af Stram Kurs.”

*

Journalist Anders Andersen har ikke ønsket at tale i telefon med Frihedens Stemme vedrørende sin fejlagtige artikel.

Nordjyskes chefredaktør Karen Keinicke oplyser, at hun har læst Anders Andersens artikel, men ikke er blevet informeret om, at artiklen er blevet afpubliceret.

“Mener du, at der var dækning for Nordjyskes rubrik?” spørger Frihedens Stemme chefredaktør Karen Keinicke.

“Det ved jeg ikke. Jeg er ikke inde i omstændighederne omkring artiklen,” siger Karen Keinicke.

“Forekommer det ofte, at Nordjyske fjerner artikler?”

“Ikke så tit. En afpublicering kan skyldes mange ting. Men jeg ved ikke, hvad det skyldes i det konkrete tilfælde,” svarer Karen Keinicke.

“Hvad synes du om journalist Anders Andersens arbejde?”

“Jeg står 100 procent inde for Anders Andersens journalistik,” oplyser Karen Keinicke.

*
Frihedens Stemme har fremsendt følgende tre spørgsmål til journalist Anders Andersen på mail:

Hvorfor har Nordjyske valgt at afpublicere din artikel? 

Du skriver i en mail til Rasmus Paludan: “Da jeg ikke har tid til at tjekke nærmere, om dine (Rasmus Paludans, red.) oplysninger angående ejerskab af Rødding Friskole er korrekte, trækker NORDJYSKE hermed artiklen tilbage.” Var det ikke en ide at tjekke om oplysningerne i ens artikel var korrekte, inden man publicerede artiklen?

Hvis du skulle give dig selv karakter for dit journalistiske arbejde på baggrund af din artikel, hvilken karakter ville du så give dig selv? 

*

Anders Andersen skriver i en mail til undertegnede:

“Ganske kort, skete der det, at jeg fik at vide af min kilde i historien, at han havde købt af Paludan. Samme oplysning fremkom hos TV MidtVest. Det var baggrunden for, at jeg skrev dette. Jeg kan nu forstå, at der var tale om en købsaftale, Rasmus havde indgået, der aldrig blev gennemført. Pga. travlhed fik jeg ikke dette tjekket. Dette har jeg beklaget overfor Rasmus. 

Skriver vi om sagen på et senere tidspunkt, vil det fremgå, at vi tidligere har bragt artiklen med en fejlagtig oplysning.

Jeg ønsker ikke at diskutere sagen yderligere med dig, da du ingen part har i sagen. Såfremt du ønsker at diskutere sagen med NORDJYSKE må jeg henvise til vores redaktør Karen Keinicke, som jeg kan forstå, at du også har forsøgt at kontakte.”

4 Kommentarer på "Fake news: Nordjyske må trække artikel om huskøb grundet fejl"

  1. Samme fremgangsmåde som mod Trump; Rasmus forsøges her dæmoniseret som en ond ejendomsspekulant, der er ude i et utal af odiøse forehavender. Og ejendomsspekulation er jo noget uha uha, som kun onde hvide kapitalist-racistiske hvid herredømme-tilbedende, ikke-inkluderende, nazi-ariske, fordoms- og hadefulde, forfærdeligt menneskesyns-havende, zionist-fascistiske, palæstinenser-undertrykkende kældermennesker udøver.. 😉🤣
    Og hvad så om Rasmus personligt tjener penge på ejendomshandel? Jeg under ham det gerne, nøjagtig ligesom jeg under Stram Kurs og Sankt Jakob Maurerdræberens Kirke at tjene OBSKØNE summer på ejendomshandel, eftersom det efterhånden er eneste mulighed for mennesker på den yderste højrefløj (som jeg HELLER IKKE ser noget odiøst i at tilhøre!) at tjene penge på, udover aktiemarkedet og andre investeringsområder. For lønmodtagerarbejde kan man godt vinke farvel til hvis man ikke tilbeder cancel-kultur, klimapanik, “anti-racisme (=racisme mod hvide), “multikultur” (=masseinvandring af muslimer), “diversitet” (=anti mænd-politik) osv osv osv..

  2. Hvis ikke Rasmus købte disse huse, så var de nok istedet blevet til moskeer!

  3. Socialister er Kolaboratører, samme slags som stikkere og medløbere for Værnemagt

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.