Kristian Pontø dømt for vold mod Rasmus Paludan

Kristian Holton Pontø fra Tommerup på Fyn – der angreb Rasmus Paludan fra Stram Kurs under Stram Kurs’ besøg i Faaborg i april 2020 – er ved Retten i Svendborg blevet dømt for vold mod Rasmus Paludan og overtrædelse af våbenloven, da han under angrebet var i besiddelse af en ulovlig kniv.

Dommen blev i den milde ende. 20 dages betinget fængsel. Det er ikke nogen hård straf for at smøre barberskum i hovedet på en politiker, mens man er i besiddelse af en ulovlig kniv.

Af rettens papirer fremgår følgende:

“Tiltalte (Kristian Pontø, red.) har forklaret, at han på det i anklageskriftet anførte tidspunkt og sted løb efter vidnet Rasmus Palludan og med flad hånd smurte barberskum i ansigtet på ham, så store dele af hans ansigt var dækket, hvilket støttes af vidnets forklaring.


Tiltalte har videre forklaret, at han var til stede, fordi han havde fået at vide at vidnet, som han ikke bryder sig om, ville være der. Han kom lidt før de andre og så, at der var sat afspærringer op, og at politiet var der samt at han så vidnet tale. Han så en pige kaste en juicebrik efter vidnet, som løb efter pigen, hvorefter tiltalte som forklaret løb efter vidnet og smurte barberskum i hovedet på ham.

Retten finder på denne baggrund, at tiltalte må have været klar over, at vidnet deltog i en demonstration, og at han smurte barberskum i ansigtet på ham, fordi han ikke brød sig om ham, hvilket har relation til vidnets ytringer i den offentlige debat.

Som følge af det anførte findes tiltalte skyldig i overensstemmelse med den
rejste tiltale i forhold 1.”

Vedrørende Kristian Pontøs besiddelse af en ulovlig kniv fremgår følgende af rettens papirer:

“Tiltalte har erkendt, at han var i besiddelse af en kniv på det pågældende tidspunkt, og at han ikke havde noget anerkendelsesværdigt formål med at være i besiddelse af den.


Under hensyn til de ovenfor beskrevne omstændigheder tiltalte var i besiddelse af kniven under, finder retten, at tiltalte var i besiddelse af kniven under omstændigheder, hvor der var nærliggende risiko for, at der kunne opstå tilspidsede situationer af potentielt voldelig karakter og således under skærpende omstændigheder.

Som følge af det anførte findes tiltalte skyldig i overensstemmelse med den rejste tiltale i forhold 2.”

Om dommen – 20 dages betinget fængsel – skriver Retten i Svendborg:

“Retten har herved på den ene side lagt vægt på, at der er tale om vold udøvet i anledning af en persons lovlige ytringer i den offentlige debat og at tiltalte har været i besiddelse af en kniv under skærpende omstændigheder.

På den anden side har retten lagt vægt på den ringe udøvede vold, at tiltalte var under 18 år på gerningstidspunktet, at han ikke har haft den nævnte kniv fremme, at tiltalte er ustraffet samt endelig det oplyste om tiltaltes særlige personlige forhold.”

Mild dom

Om domfældelsen udtaler Rasmus Paludan til Frihedens Stemme:

“Jeg synes, at den kriminelle voldsmand Kristian Holton Pontø har fået en usædvanligt mild dom. Det er det tilbagevende tema, når kriminelle voldsmænd angriber mig: De får milde domme på stribe.”


Se også Noureddine Aziz og Alaa Mohamad er tiltalt for at ville slå Stram Kurs-stifter Rasmus Paludan ihjel

3 Kommentarer på "Kristian Pontø dømt for vold mod Rasmus Paludan"

  1. han skulle ha været sat i gabestok på Rådhuspladsen i København, så kunne vi tisse og kaste rådne tomater og æg på ham, så håber jeg at han ville føle sig ydmyget.

  2. Og hvad så hvis offeret hed Mette Frederiksen eller Søren Pape Poulsen?.. endnu en meget mild dom, som Paludan også konstaterer.

  3. Den Spanske kappe eller træhesten var på sin plads.

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.