Politik og landsholdsfodbold: I aften æres en racistisk tankegang

Kort før klokken 20.45 i aften knæler det danske og det engelske fodboldlandshold i fællesskab. De 22 spillere vil ære organisationen Black Lives Matter, der deler folk op efter hudfarve.

En organisation, der mener, at sorte mennesker skal gå for sig selv, og som vil bestemme, hvad hvide personer ytrer, når de demonstrerer.

Det er ikke første gang, at det engelske fodboldlandshold opfører sig kontroversiel før en landskamp.

I 1938 mødes det engelske og tyske fodboldlandshold til en kamp i Berlin.

De engelske spillere sender før kampstart en hilsen til det tyske naziregime. De engelske fodboldspillerne ærer den forkætrede diktator Adolf Hitler.

De engelske spillere red også dengang med på en politisk samfundsbølge, hvor man ville signalere samhørighed med en populær bevægelse. En opførsel, der trækker tråde op til nutiden.

Det er de engelske landsholdsspillere, der har sået ideen om, at der i aften skal knæles på Danmarks nationalstadion.

Her vil man blandt andet ære den afrikansk indvandrer Bwalya Sørensen, der er leder af den danske afdeling af Black Lives Matter.

Både det tyske naziregime og Black Lives Matter Denmark opdeler folk efter hudfarve og etnicitet. En skammelig opførsel, der ikke fortjener at blive æret.

Hvem skal have næste hilsen fra landsholdet?

3 Kommentarer på "Politik og landsholdsfodbold: I aften æres en racistisk tankegang"

  1. Det havde betydet mere, hvis holdene imellem havd futtet en koran af!

  2. Jeg er en stor fodboldfan. Men herfra er landsholdet boykottet på ubestemt tid. Lige indtil DBU har udsendt en pressemeddelelse, hvori det fremgår at man fortryder demonstrationerne ved fodboldlandskampene i form af knælen og undskylder overfor den danske befolkning. Da dette efter al sandsynlighed ikke kommer til at ske, og da støtten til marxisterne i black lives matter formentlig vil fortsætte, også fra mine yndlings- klub- og landshold, må jeg bare erkende at jeg er uønsket som fodboldfan og tage konsekvensen af det..

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.