Demonstration i Malmø flyttes igenigen – politiet frygter stenkast

En planlagt demonstration mod islam arrangeret af den svenske gadekunstner og dissident Dan Park og med deltagelse af Rasmus Paludan og Stram Kurs er blevet flyttet igen. Det oplyser det svenske medie Samhällsnytt.

Demonstration, der omfatter en koranafbrænding, skulle oprindeligt afholdes uden for en moske i Rosengård, men den blev af sikkerhedsmæssige årsager flyttet til Fridhemstorget, da svensk politi ikke kunne garantere sikkerheden i området. Nu flyttes demonstrationen igen, da politiet frygter stenkast i stor skala, hvis demonstrationen bliver afholdt på Fridhemstorget.

Inden koranen bliver brændt, vil den blive dyppet i svineblod og skyllet i urin fra apostater fra islam. Dette scenarie har fået en del muslimer og islamofile venstreorienterede op i det røde felt og blandt andet udløst en række trusler om vold mod Dan Park og Rasmus Paludan og de to arrangørers familier. Disse eksplicitte trusler er en af grundene til, at svensk politi nu føler sig tvunget til at flytte demonstrationen igen.

Ifølge Dan Park har politiet gjort opmærksom på, at der i forbindelse med arbejde på Fridhemstorget findes masser af sten og andet affald på torvet, som voldelige modstandere af demonstrationen kan bruge som kasteskyts. Derfor bliver demonstrationen flyttet til Stortorget, der betragtes som sikrere. Dato og klokkeslæt for demonstrationen er stadig 28. august 2020 klokken 13.

En lang række muslimske foreninger i Malmø har skrevet under på et protestbrev, der er blevet sendt til politiet. De muslimske foreninger kalder demonstrationen mod islam for “racisthad” og opfordrer politiet til at trække tilladelsen til demonstrationen tilbage. De muslimske foreninger påstår, at de støtter rettighederne i den svenske forfatning – herunder ytrings- og forsamlingsfriheden – men de mener ikke, at de bør omfatte retten til at brænde koranen.

*

Mere på Samhällsnytt

1 Kommentar på "Demonstration i Malmø flyttes igenigen – politiet frygter stenkast"

  1. udryd isl*m

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.