Afsløring: DR-chef Gitte Sørensen fanget i løgn om den DF-hadende nyhedsjournalist Amal Guerdali

Danmarks Radios chef Gitte Sørensen har bragt licensstationen ud på tynd is.

I et forsøg på at dæmme op for DR’s troværdighedsproblemer spreder chefen for DR Nordjylland usandheder om et ansættelsesforhold til en muslimsk nyhedsreporter.

Sagen begynder, da DR-journalisten Amal Guerdali bliver afsløret i at skrive et hadsk Facebookopslag om Dansk Folkeparti:

“Jeg foragter Dansk Folkeparti og alt, hvad de står for,” skriver Amal Guerdali og topper ydmygelserne med et ‘fuck jer’.

Redaktionschefen Gitte Sørensen og DR Nordjylland kommer efterfølgende i et stormvejr fra licensbetalerne, der forlanger svar fra regionalstationen i Aalborg.

Licensbetalerne får et standardsvar fra DR-chefen Gitte Sørensen, der blandt andet indeholder følgende ordlyd:

“Selv om opslaget er fra før, at hun (Amal Guerdali, red.) blev fastansat i DR” samt “opslag, som en af mine medarbejdere har lagt op på sin facebookprofil tilbage i 2018”.

DR-chefen prøver åbenlyst at lægge afstand til nyhedsjournalisten Amal Guerdali. Men undertegnede kan afsløre, at Amal Guerdali var i et nært ansættelsesforhold på DR Nordjylland – OGSÅ da hun skrev den famøse hadbesked til Dansk Folkeparti på Facebook.

Lad os se på fakta.

Amal Guerdali, der er marokkaner, bliver uddannet som journalist i april 2018. Få måneder senere – i september 2018 – begynder hendes ansættelsesforhold i Danmarks Radio.

I december 2018, altså cirka tre måneder efter sin ansættelse i DR, skriver Amal Guerdali Facebookopslaget, hvor hun gør opmærksom på, at hun ‘foragter alt’ ved Dansk Folkeparti.

DR-chefen Gitte Sørensen benytter et retorisk figenblad og fortæller, at Amal Guerdali først blev fastansat senere – hvilket er sandt. Den marokkanske nyhedsjournalist bliver fastansat på Danmarks Radio i august 2020.

Men Amal Guerdali har reelt været fast tilknyttet DR Nordjylland som nyhedsjournalist siden efteråret 2018. Flere kilder på DR Nordjylland beretter om en marokkansk kollega, der har haft sin ‘faste gang’ på regionalstationen – og har haft en nær tilknytning til DR siden 2018.

Der er ikke tale om et ansættelsesforhold, der, som DR’s ledelse hævder, først begynder i sensommeren 2020.

Dokumenter viser, at Amal Guerdali allerede i september 2018 underskrev sig ‘journalist, DR Nordjylland’, når hun skulle finde medvirkende til nyhedshistorier.

For at forstå historien om Amal Guerdalis ansættelse i DR er det vigtigt at få et indblik i ansættelsesformerne i Danmarks Radio

Amal Guerdali har været såkaldt ‘freelancer’ hos DR Nordjylland siden efteråret 2018. Men journalister smutter ikke ‘bare lige forbi‘ og bliver løst ansatte i DR’s nyhedsafdelinger.

Der er krævende IT-systemer, optageudstyr og arbejdsgange, man skal have kendskab til. Derfor kommer alle på intensive kurser og oplæres, inden de kan arbejde som DR-nyhedsjournalister. Det gælder både de løst- og fastansatte medarbejdere.

I Danmarks Radio har der til tider været ansættelsesstop grundet nedskæringer og besparelser. Derfor er det ikke ualmindeligt, at både studieværter og nyhedsjournalister har freelancekontrakter som ‘honoraransat’ eller er ansat i en ‘tidsbegrænset ansættelse’.

Når der så opstår en fast stilling, på grund af for eksempel en ældre kollegas fratrædelse, vil yngre journalister kunne få en ‘fastansættelse’.

Amal Guerdali har haft kontrakt og har indgået i den månedlige vagtplan på DR Nordjylland siden efteråret 2018. Det dokumenterer Amal Guerdali selv. Amal Guerdali laver et opslag på Facebook 3. september 2018, hvor hun fortæller omgivelserne om sin ny ansættelse på Danmarks Radio.

Amal Guerdali fortæller i juni 2020 om sin ny status som ‘fastansat‘ på Danmarks Radio. Samtidig afslører hun også sin forudgående tilknytning til DR Nordjylland:

“DR P4 Nordjylland har været så letsindige at tilbyde mig en fast kontrakt. Så fra 1/8 kan I med sikkerhed finde mig på Fredrik Bajers Vej 9 (som om jeg ikke har boet der indtil nu),” skriver Amal Guerdali.

Den muslimske journalist laver satire over, at hun tidligere har ‘boet på’ den adresse, hvor DR Nordjylland har til huse i Aalborg. Det er en omskrivning af, at Amal Guerdali HAR været i et nært ansættelsesforhold hos DR – også i tiden før ‘fastansættelsen’.

Strategien fra DR-chefen Gitte Sørensen virker. Flere fra Amal Guerdalis personlige omgangskreds begynder at forsvare den muslimske journalist på de sociale medier.

Rasmus Ladevig fremturer på Facebook.

“Kender Amal, og intet er mere uretfærdigt end hvad hun udsættes for lige nu! Kilden til historien er Stram Kurs kandidat Uwe Max Jensen… I ved ham der sømmer dillern’ på kors og skider på museer som happenings,” skriver vennen Rasmus Ladevig i en nedladende tone på Facebook.

Rasmus Ladevig igangsætter en onlinekampagne for at rense sin marokkanske venindes journalistrygte. Han skriver flere steder, at de hadske ytringer mod Dansk Folkeparti ikke er skrevet, mens Amal Guerdali har været ansat på DR:

“Også selvom ytringen er før ansættelsen? Hvor langt tilbage skal man stå til ansvar for offentlige ytringer,” skriver Rasmus Ladevig i Facebookgruppen Fri Debat.

Meningen er selvfølgelig at distancere Amal Guerdali fra ansættelsesforholdet på DR Nordjylland. Men det hele er løgn.

Der er utallige eksempler på nyhedshistorier på Danmarks Radio, som Amal Guerdali har været ophavskvinde til før fastansættelsen. Ofte tager Amal Guerdalis nyhedshistorier udgangspunkt i ikke-vestlige minoriteters vilkår i Danmark.

Amal Guerdali dækker den seneste valgkamp i foråret 2019. Det sker fem måneder EFTER det hadske Facebookopslag, der er rettet mod Dansk Folkeparti.

Alligevel render muslimske Amal Guerdali rundt med DR-mikrofonen og dækker folketingsvalget, hvor Dansk Folkepartis kandidater også er opstillet.

Den marokkanske DR-journalist laver for eksempel historien om, at ‘etniske minoriteter stemmer mindre end etnisk danske’ i maj 2019.

Ved samme lejlighed fremfører Amal Guerdali en kritik, der er rettet mod Stram Kurs.

Der er altså en klar sammenhæng mellem Amal Guerdalis personlige politiske holdninger og de nyhedshistorier, som hun producerer til DR.

Og de mange ‘etniske’ nyhedshistoier fortsætter i en lind strøm fra den marokkanske DR-journalists hånd.

Selv dagen før valgdagen i juni 2019 efterlyser Amal Guerdali vælgere med ‘anden etnisk baggrund’ på Facebook.

Indvandrerhistorierne fylder hos DR Nordjylland, når deres nordafrikanske reporter er på arbejde.

Et par måneder efter – i september 2019 – efterlyser Amal Guerdali IGEN ‘etniske minoriteter’, der skal medvirke i en nyhedshistorie. Denne gang er det indvandrere, der passer deres syge pårørende i deres eget hjem.

I marts 2020 udskyder de danske myndigheder de såkaldte ‘håndtryksceremonier’, hvor man gør udlændinge til danske statsborgere. Det sker på grund af coronavirus.

Amal Guerdali efterlyser igen udlændinge til en DR-nyhedshistorie. Denne gang søger hun migranter, der ikke kan få udleveret deres danske pas.

En måned senere – i april 2019 – er Amal Guerdali med til at producere en DR-historie om muslimske velfærdsmigranter, der risikerer at miste deres opholdstilladelse under coronakrisen.

Amal Guerdali tager billeder af de mellemøstlige indvandrere Moumen Aziz og Mahmoud Abdallah, der medvirker i nyhedshistorien.

Men rækken af licensbetalte migranthistorier slutter ikke her.

I juli 2020 efterlyser DR-journalisten Amal Guerdali marokkanske indvandrere, der ikke kan tage på Eid-ferie i deres hjemland, men er fanget i Danmark på grund af coronakrisen:

“Jeg går og brygger lidt på et indslag til DR Nordjylland, om alle vi, som ikke kunne komme “hjem” i ferien,” skriver Amal Guerdali i sin efterlysning.

Læg mærke til at den marokkanske DR-journalist skriver ‘vi’, når hun efterlyser andre marokkanere.

En marokkansk DR-journalist efterlyser marokkanske medvirkende til en nyhedshistorie på DR. Dette foregik INDEN Amal Guerdalis ‘fastansættelse’ på DR Nordjylland.

DR-chefen Gitte Sørensen er i den grad ude i et løgnagtigt ærinde. Den erfarne redaktionschef prøver at lægge distance til Amal Guerdali. Men beviserne er overvældende.

DR Nordjyllands Gitte Sørensen har selv ansat Amal Guerdali som ‘freelancer’ i efteråret 2018. Og Gitte Sørensen indgår også aftalen om fastansættelsen af den muslimske journalist i juni 2020.

I Amal Guerdalis tid som DR-nyhedsjournalist har det i lange perioder handlet om ‘etniske minoriteter’. Og det ved redaktionschefen Gitte Sørensen.

Det er slået fast, at Amal Guerdali har været tilknyttet hos Danmarks Radio siden efteråret 2018.

DR Nordjylland og Gitte Sørensen lyver om tilhørsforholdet til deres muslimske journalist.

Her er eksempel på en af de beskeder, som chefen for DR Nordjylland sender som svar til licensbetalerne.

DR-chefen Gitte Sørensen prøver at give det indtryk, at den hadske DF-besked forfattet af Amal Guerdali stammer fra tiden, inden Amal Guerdali blev tilknyttet DR.

Men det er reelt løgn. Amal Guerdali har været fast tilknyttet hos DR Nordjylland siden efteråret 2018 – FØR hun skrev den hadske besked til Dansk Folkeparti.

Her indrømmer DR-journalisten Amal Guerdali selv, at hun har været ansat i DR siden september 2018. DR-chefen Gitte Sørensen er altså fuld af løgn, når hun behændigt taler om, at Amal Guerdalis hadske ytringer mod Dansk Folkeparti stammer fra tiden inden den muslimske journalists ansættelse i DR. 

*

Hvis journalister eller kritiske licensbetalere ønsker at få en uddybning af den tvivlsomme affære hos DR Nordjylland, kan følgende kontaktoplysninger bruges:

Gitte Sørensen, chef for DR Nordjylland

Email: gis@dr.dk
Telefon: 9635 7637
Mobil: 2340 6553

*

Mere om Amal Guerdali på Dit Overblik

Be the first to comment on "Afsløring: DR-chef Gitte Sørensen fanget i løgn om den DF-hadende nyhedsjournalist Amal Guerdali"

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.