Koranafbrænding i Malmø bekræftet – muslimer truer med kaos og mord

Rasmus Paludan, partileder for Stram kurs, og den svenske kunstner og dissident Dan Park skulle have afholdt et møde i Rosengård i Malmø fredag 28. august 2020 klokken 12.00. Ved mødet var det planen at brænde koranen for at illustrere, “at islam i Sverige stadig kan kritiseres og hånes”.

Men svensk politi nægtede at give tilladelse til mødet med henvisning til sikkerheden. Demonstrationen er nu flyttet til Fridhemstorget i Malmø. Det oplyser det svenske medie Samhällsnytt, der har talt med arrangørerne.

Nyheden om den svenske koranafbrænding har fået mange muslimer bosiddende i Sverige til at reagere voldsomt. En person skriver: “Denne hore skal komme til at se på pik, vi vil kneppe ham op og ned, den lille respektløse horeunge”. En anden skriver: “Horeunger. Hvis de brænder koranen, skal jeg brænde deres mødres fisser.” En tredje person skriver: “Lover jer, at denne fyr (Rasmus Paludan, red.) ikke kommer til at kunne rejse levende tilbage til Danmark.”

Svensk politi har informeret Dan Park om, at politiet bliver nødt til at eskortere ham til Fridhemstorget forud for demonstrationen. Dan Park fortæller til Samhällsnytt, at denne foranstaltning tydeligt viser, hvilke problemer Sverige har med tilhængere af islam.

“Det viser, at Sverige har problemer med tilhængere af en bestemt religion, når du skal have politieskorte før en religionskritisk demonstration. Sydsvenskan (svensk avis, red.) har skrevet om mødet, så nu ved Malmøs muslimer, at det vil blive afholdt. Så det bliver interessant at se om, de orker at dukke op på Fridhemstorget og vise, hvad de synes om vestlig ytringsfrihed,” udtaler Dan Park.

Torsdag i sidste uge talte Samhällsnytt med Rasmus Paludan om næste uges demonstration. Rasmus Paludan er glad for, at politiet tager Dan Parks sikkerhed alvorligt, men han kritiserer, at svensk politi forbød det oprindelige møde foran en moske i Rosengård.

“Det er godt, at der bliver en demonstration. Men ytringsfriheden er væk, hvis du ikke kan tale, hvor det giver mening. Når vi tænker på, at Rosengård er et skidt sted, der bliver et arabisk område, mener vi, at det er der, mødet skal afholdes,” siger Rasmus Paludan til Samhällsnytt.

Samhällsnytt besøgte for nylig partileder Rasmus Paludan i Danmark i forbindelse med et interview om Stram Kurs og demonstrationen i Malmø. Hold øje med interviewet på Samnytt TV.

*

Hvis du ønsker at deltage i demonstrationen i Malmø, bedes du skriver til Stram Kurs.

Dan Park skabte i 2019 en valgplakat til Rasmus Paludan og Stram Kurs.

Giv Hard Line din vælgererklæring her.

Se også DR P4 Nordjylland ‘s muslimske journalist Amal Guerdali: ‘Jeg foragter Dansk Folkeparti’

3 Kommentarer på "Koranafbrænding i Malmø bekræftet – muslimer truer med kaos og mord"

  1. Sverige er tabt?

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.