Den tyrkiske voldsmand Mehmet Yücelbas anklaget for falsk anmeldelse

I dag skal voldsmanden Mehmet Ali Yücelbaş i retten. Den tyrkiske indvandrer er anklaget for at have ydmyget og sparket en 14-årig dansk dreng i hovedet, mens tyrkeren tvang sit offer til at kysse sine fødder.

En sag, der vækker opsigt både i befolkningen og på Christiansborg, da en onlinefilm, der viser volden, dukker op på de sociale medier.

Nu viser det sig, at tyrkiske Mehmet Ali Yücelbaş allerede er et kendt ansigt i Retten i Sønderborg.

Det drejer sig om en sag om telefontrusler og skydevåben på en af Danmarks mest travle togstationer.

Det er en søndag aften i marts 2020. Det er kun fire dage siden, at statsminister Mette Frederiksen har lukket Danmark ned på grund af den frygtede coronavirus.

Danskerne er i chok, og gaderne er øde. Men tyrkiske Mehmet Ali Yücelbaş forsøger, ifølge politiet, at skabe endnu mere rædsel og frygt i befolkningen.

Klokken er cirka 19.20, da Mehmet Ali Yücelbaş ringer til Sydøstjyllands Politi i Horsens.

Den tyrkiske indvandrer fortæller, at han har set en person med en ‘pistollignende genstand i hånden’ på Fredericia Banegård.

Politiet er i højeste alarmberedskab og er allerede presset af den historiske coronakrise, der har tvunget Danmark i knæ. Det sidste, ordensmagten har brug for, er en falsk anmeldelse om skydevåben på en togstation.

Men en falsk anmeldelse er lige, hvad det er. Sydøstjyllands Politi afslører, at Mehmet Ali Yücelbaş lyver. Der er IKKE hverken pistol eller gerningsperson på banegården i Fredericia.

Det hele er en stor tyrkisk løgn.

Det er ekstra skærpende, at Fredericia Banegård er et de travleste trafikknudepunkter i landet. Det er her mange passagerer skifter tog, når de skal til og fra Jylland.

Social- og Sundhedsforvaltningen i Tønder Kommune bliver underrettet i forbindelse med sagen om telefontrusler og skydevåben. Mehmet Ali Yücelbaş er 16 år.

Retssager og kriminalitet er ikke en ukendt størrelse i den tyrkiske familie Yücelbaş, der har bosat sig i Sønderjylland.

Mehmet Ali Yücelbaş‘ storesøster – den 17-årige Gizem Saadet Yücelbaş – er involveret i en straffesag om ulovlig tvang. I marts 2019 tiltvinger den tyrkiske kvinde sig adgang til en lejlighed i Aabenraa i fællesskab med flere medgerningspersoner. Undervejs i opgøret, der handler om penge, bliver der truet med kniv. Det mener Anklagemyndigheden hos Syd- og Sønderjyllands Politi.

Sagen om lillebrorens telefontrusler på Fredericia Banegård ender i retten. 25. maj 2020 skal Mehmet Ali Yücelbaş møde ved Retten i Sønderborg, hvor der er sat en time af til domfældelsen.

Retsdokumenterne peger på, at der er tale om en ‘tilståelsessag’, hvor Mehmet Ali Yücelbaş indrømmer, at han står bag telefontruslerne.

Hverken Mehmet Ali Yücelbaş eller hans familie har udtalt sig offentligt om den falske anmeldelse om skydevåben på Fredericia Banegård.

Ved en tidligere lejlighed er faren til søskendeparret Mehmet Ali og Gizem Yücelbaş stået frem i pressen, hvor han har fralagt sig ansvaret for sønnens kriminelle løbebane:

“At han (Mehmet Ali Yücelbaş, red,) er blevet sådan her, tager jeg ikke ansvar for,” fortæller Yusuf Yücelbaş.

Retssagen mod Mehmet Ali Yücelbaş, der behandler voldssagen mod den 14-årige danske dreng, der bliver filmet og ydmyget i et indkøbscenter, begynder den 14 . august.

Mehmet Ali Yücelbaş ydmyger en dansk dreng på toilettet i indkøbscentret Borgen Shopping i Sønderborg. Den danske dreng trues til at kysse tyrkens sandalbeklædte fødder. Forinden får drengen et spark i ansigtet.

Læs også Tyrkisk dominanskultur: Dansk dreng tvunget til at kysse voldsmands fødder

1 Kommentar på "Den tyrkiske voldsmand Mehmet Yücelbas anklaget for falsk anmeldelse"

  1. få nu smidt den forpulede pe**erfamilie ud af Danmark, nedtil deres elskede diktator Adolf Erdogan, så må man håbe at han ryger i tyrkisk fængsel og bliver udsat for tortur, fx ved at blive slået under fødderne i flere timer.

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.