Coronaen spreder sig i Aarhus: Somaliske buschauffører er smittet

Det er en risikabel affære at bevæge sig rundt i Danmarks næststørste by. Den farlige coronavirus spreder sig med lynets hast blandt byens knap 5000 somaliske indvandrere.

Senest er flere somaliske buschauffører blevet smittet med Covid-19, og de er derfor sendt hjem fra arbejdet hos Busselskabet Aarhus Sporveje.

I alt er fire buschauffører fra Somalia smittet med coronavirus, og borgerne i Aarhus frygter nu, at en bustur kan udvikle sig til en mulig smitterisiko. Men det afviser busselskabets HR-chef:

“Jeg kan simpelthen ikke se chauffør/passager-relationen som en smittekilde,” siger Bjarne Larsen fra Busselskabet Aarhus Sporveje.

Den seneste dage er det kommet frem, at 78 procent af alle smittede i Aarhus Kommune kommer fra det muslimske land Somalia. Det fik borgmester Jacob Bundsgaard til at lancere en målrettet indsats i de berygtede ghettoområder, hvor der bor mange somaliere.

“Den fjerde smittede chauffør, der meldte sig smittet onsdag, har kørt bus både mandag og tirsdag aften, og det er ham, der har udløst vores opgørelse af, hvem der har haft en kontakt med ham,” siger HR-chefen ved busselskabet.

Busselskabets ledelse nægter at fortælle sandheden om de smittede afrikanske buschauffører. Man vil ikke risikere at blive beskyldt for racisme:

“Jeg opdeler ikke chaufførerne på etnicitet, så det må du spørge Styrelsen for Patientsikkerhed om. Men jeg vil gerne oplyse, at vi på vores station i vest har rigtig mange dygtige somaliske chauffører, og det er herudefra, vi har de sygdomsramte chauffører,« lyder det fra busselskabets ledelse.

Imens det politisk korrekte busselskab kører videre med sine mange indvandrerchauffører, så spredes coronavirus i Aarhus.

Busselskabet. “Jeg kan simpelthen ikke se chauffør/passager-relationen som en smittekilde,” siger Bjarne Larsen fra Busselskabet Aarhus Sporveje, hvor fire chauffører de seneste dage er blevet konstateret smittet med coronavirus.

1 Kommentar på "Coronaen spreder sig i Aarhus: Somaliske buschauffører er smittet"

  1. send alle somaliere hjem til Somalia??

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.