Licensbetalte racismeanklager: Danmarks Radio spreder fake news om drabssag på Bornholm

I Danmarks Radio kan du få lov til at sige de vildeste løgne. Der skal blot være tale om en venstreorienteret løgn, der passer til studieværtens egen holdning.

Torsdag eftermiddag i sidste uge bliver der spredt ‘fake news’ og usande racismeanklager af radiokanalen P1.

Det handler om en igangværende drabssag på Bornholm, der er få dage gammel. Alligevel kan licensbetalerne høre i radioen, at der er tale om en kriminalsag med racistiske motiver.

Men det hele viser sig at være en licensbetalt løgnehistorie.

***

Studieværterne Jesper Dein og Tore Leifer bestyrer radioprogrammet ‘Kulturen på P1’. De to værter har svært ved at skjule deres venstreorienterede holdninger, da de sætter emnet racisme på dagsordenen.

I radioudsendelsen optræder den universitetsstuderende Juno Berthelsen, der er aktiv i flere bevægelser med en antiracistisk og venstreorienteret dagsorden.

Målet er at fremstille Danmark som et gennemført racistisk land. Og radiogæsten Juno Berthelsen får lov til – uimodsagt – at fremkomme med racismeanklager om drabssagen på Bornholm.

“Nu er der lige kommet en nyhed. En afro-dansk mand på Bornholm, som er blevet myrdet i tirsdags. Og det synes jeg bare er et super skræmmende eksempel på, at der slet ikke er nok fokus på den racisme, der findes i Danmark. Det menneskesyn, der ligger bag,” fortæller Juno Berthelsen for åben mikrofon.

Danmarks Radios to kultur-radioværter er tavse, og de stiller ikke opfølgende spørgsmål. Racismeanklagerne passer perfekt ind i DR-værternes verdensbillede, og derfor udebliver de kritiske spørgsmål.

Men der er tale om ‘fake news’ af værste skuffe.

Politiet, advokater og nøglepersoner omkring efterforskningen af drabssagen afviser, at der er et racistisk motiv, der kan kædes sammen med drabet.

“Intet tyder på et racistisk motiv,” fortæller TV 2 Nyhederne, og flere andre medier bringer samme budskab.

Drabssagen fra Bornholm rammer de danske forsider, da en 28-årig mand med afrikanske rødder bliver slået ihjel. Det opsigtsvækkende er, at de sigtede i drabssagen er to etnisk danske mænd på henholdsvis 23 og 25 år.

Det er ofte udenlandske migranter, der spiller hovedrollerne i danske drabs- og voldssager, så massemedierne er pludselig meget interesseret i raceperspektivet, da de sigtede er danskere og offeret mulat, og medierne fortæller uden omsvøb om de drabssigtedes hvide hudfarve.

“Natten til tirsdag blev en 28-årig dansk-tanzaniansk mand dræbt af to etnisk danske brødre på Bornholm på 23 og 25 år,” skriver TV 2 Nyhederne.

Den ældste af de sigtede gerningsmænd er angiveligt gode venner med den afdøde afrikaner. Den yngre af de sigtede i drabssagen har, ifølge et vidne, tidligere festet med den afdøde.

Ifølge Bornholms Politi er der intet, der tyder på, at racespørgsmålet har spillet en rolle i drabet.

“Vi efterforsker bredt, og vi efterforsker også på racismevinklen, men intet tyder på, at det er der, vi skal hen,“ siger efterforskningsleder Henrik Schou.

En ven til den afdøde 28-årige afrikaner afviser også, at der skulle være racisme indblandet i den tragiske drabssag:

“Man kan ikke sammenligne det, der sker i USA, med den her forfærdelige forbrydelse på Bornholm,“ siger Tobias Brandt Krähmer.

Men det faktum, at drabsofferet har tanzanianske rødder og de sigtede i drabssagen har etnisk dansk baggrund, er nok til, at racismeanklagerne samt falske rygter eksploderer. Den berygtede aktivtist-bevægelse ‘Black Lives Matter Denmark‘ spreder, allerede dagen efter drabet, falske racismebeskyldninger:

“Tanzania-Dansk 28 årig brutalt myrdet med knæ på halsen på Bornholm. Han blev færdig som ingeniør. For sorte mennesker eller personer af afrikansk afstamning, så kan det være psykisk og fysisk voldsfremkaldende at lykkes ekseptionalt med noget som helst. Han var FOR professionel. Det må man heller ikke være. GET YOUR KNEES OF OUR NECKS,” lyder det fra Black Lives Matter Denmark.

Den raceoptagede bevægelse kæder, i fuld offentlighed, et drab sammen med et racistisk hadmotiv på grund af offerets uddannelsesmæssige baggrund og sorte hudfarve.

Danmarks Radios værter på ‘Kulturen på P1’ har angiveligt samme opfattelse. For både Jesper Dein og Tore Leifer lader de enslydende racismeanklager flyde ud i æteren – uden at påpege sagens rette sammenhæng.

Tilbage står, at de licenslyttere, der hører P1, får den opfattelse, at en 28-årig mand er blevet udsat for et racistisk mord i Danmark. Politiet afviser disse påstande.

Sandheden betyder ikke så meget for Danmarks Radio. Bare løgnehistorierne er ræverøde.

***

Hør selv de falske racismebeskyldninger i Danmark Radios udsendelse ‘Kulturen på P1’. Du skal spole 23 minutter og 10 sekunder ind i radioprogrammet.

2 Kommentarer på "Licensbetalte racismeanklager: Danmarks Radio spreder fake news om drabssag på Bornholm"

  1. nedlæg Danmarks Radio, gider ikke at betale til den løgnpresse

  2. Hvad skulle de ellers gøre?

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.