Overfald blev til håndgemæng

Jeg har set lidt på mediernes dækning af Tegn Muhammed-dag. Ingen store medier har dækket manifestationen, selvom den fandt sted i 10 byer landet over. Man skulle ellers tro, at en Tegn Muhammeddag som minimum ville interesse Jyllands-Posten, da tegnekonkurrence er direkte afledt af Jyllands-Postens Muhammedtegninger. Det er åbenbart ikke tilfældet.

Kun lokalmedier har dækket Tegn Muhammeddag enkelte steder i landet. I Aarhus dækkede Lokalavisen arrangementet, og det er en tendentiøs omgang. Et overfald på en deltager i Tegn Muhammeddag bliver af Lokalavisens journalist Jeppe Rafn beskrevet som håndgemæng:

“Som man kan se på videoen, der er knyttet til denne artikel, er en Stram Kurs-tilhænger og en af moddemonstranterne på et tidspunkt i håndgemæng og bliver adskilt af politiet, som fører moddemonstranten væk.”

Det er ikke håndgemæng, når en person overfalder en anden. Det er vold. Og det fik den naturlige konsekvens, at overfaldsmanden blev anholdt og ført væk af politiet.

Lokalavisens omtale illustrerer udmærket den skævvridning og forvrængning af virkeligheden, som de “objektive” statsstøttede medier har tillagt sig, når de dækker visse aspekter af samfundsudviklingen. Og det er en af grundene til, at Stram Kurs optager sine demonstrationer. Gjorde Stram Kurs ikke det, var sandheden om den såkaldte “barnebegravelse” hos Islamisk Trossamfund for eksempel aldrig kommet frem. Så havde de “objektive” statsmediers løgnagtige udlægning af begivenhederne stået til troende.

Illustration: Et af de mange flotte bidrag til Tegn Muhammeddag.

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.