Zionisten Martin Krasnik deltog i palæstinensisk begravelse af Yahya Hassan

Det palæstinensiske flag vajede ved digteren Yahya Hassans begravelse. Weekendavisens chefredaktør Martin Krasnik deltog i det store islamiske begravelsesoptog.

Den kendte journalist Martin Krasnik omtaler sig selv som ‘super-zionist’. Zionisme er en jødisk nationalisme, hvor der gøres krav på hele Jerusalem og det historiske Palæstina. Her er der ikke megen plads til muslimer og islam.

Derfor er der næppe mange af de flere hundrede fremmødte muslimer på begravelsespladsen i Aarhus, der ser med milde øjne på Martin Krasniks politiske ståsted.

Martin Krasnik kalder sine politiske modstandere på højrefløjen for nazister, men han omfavner på patetisk vis den kriminelle Yahya Hassan, der er dømt for et skudattentat, grov vold, tyveri, drabstrusler og snesevis af andre forhold.

Flere iagttagere har undret sig over Martin Krasniks omklamring af Yahya Hassan, der nærede stor antipati mod den israelske stat:

“De jødiske værdier, staten Israel skulle grundlægges på, blev for det første grundlagt på andres forfald. Ydermere blev de i vedvarende forsøg på at udvide staten Israel overskygget af magt, kontrol, undertrykkelse, vold, racisme, fanatisme og had,” lød det fra Yahya Hassan i en tale i 2015.

48-årige Martin Krasnik er opvokset i både Jerusalem og København, og hans lillesøster Ilana Krasnik bor stadig i Jerusalem.

Martin Krasnik har ved flere lejligheder fortalt om sin dansk-jødiske baggrund, der indbærer alt fra omskæring til skolegang på den jødiske Carolineskolen. En jødisk privatskole, der i dag bevogtes af politiet på grund af islamiske terrortrusler.

Martin Krasniks oldeforældre kom til Danmark i begyndelsen af 1900-tallet, hvor de slog sig ned i københavnerbydelen Nørrebro. I en avisartikel har Martin Krasnik beskrevet, hvordan den mellemøstlige indvandring har presset hans jødiske aner ud af indvandrerbydelen.

“Meget har forandret sig. Noget har ikke. Foran det, der engang var familien Krasniks hus i den forsvundne del af Slotsgade, sidder Alaa, palæstinenseren med sin hustru og to børn. Hans bedsteforældre kommer fra Nazareth, hans forældre tog fra Jordan til Danmark for at finde arbejde,” skriver Martin Krasnik i 2017, da han besøger familiens tidligere nabolag på Nørrebro.

I dag er Martin Krasnik gift med den 18 år yngre studievært Anna Ingrisch Krasnik fra TV 2 Nyhederne. Anna Ingrisch og ægtemanden besøger den israelske præsidents hjem i efteråret 2018. Det smilende ægtepar ses foran de israelske faner under besøget hos magteliten i Jerusalem.

Anna Ingrisch kommer fra et hjem, hvor familiehunden var opkaldt efter den russiske feltmarskal – Georgij Konstantinovitj Zjukov – der førte an i krigen mod Adolf Hitlers Nazi-Tyskland.

Det er et sandt paradoks, at en del af Martin Krasniks journalistik kan betegnes som en personlig hetz mod debattører som Lars Hedegaard og Rasmus Paludan. De to sidstnævnte lever med omfattende politibeskyttelse grundet islamiske dødstrusler.

Derimod nærede ‘super-zionisten’ Martin Krasnik varme følelser for den kriminelle palæstinenser Yahya Hassan. En utilpasset indvandrer, der er kendt for sin knækprosa, narkohandel samt kritik af den jødiske stat. Yahya Hassan boede endda hos Martin Krasnik i begyndelsen af sin karriere.

“Der er pludselig ikke langt fra Aarhus til Gaza,” lød det, da Yahya Hassan blev nomineret til en fornem kulturpris i 2020.

Martin Krasnik navigerer mellem to lejre. Den ræverøde danske medieverden, hvor man omfavner islam og multikultur, og den zionistiske verdensopfattelse, hvor man mener, at det jødiske folk udgør en etnisk/national gruppe med ret til hele eller dele af det historiske Palæstina, og hvor palæstinensernes tilstedeværelse i området bliver opfattet som et problem.

*

Læs min omtale af Martin Krasniks bog Fucking jøde! her

2 Kommentarer på "Zionisten Martin Krasnik deltog i palæstinensisk begravelse af Yahya Hassan"

  1. Han er godt nok dum. Muslimer hader jo jøder. Ved han ikke det?

  2. Hans Mellemnavn er det ikke Stikker ? jeg ved ikke om det er med gg, men med en skuespiller der hed Carl, kan han ikke sammenlignes, derfor fortrækker jeg kk.
    I såfald er hans fulde navn Martin Stikker Krasnik

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.