Kendt corona-ekspert følger ikke reglerne – holder påskeferie i sommerhuset

“Det er virkelig, virkelig nødvendigt, at alle i hele samfundet hører efter, hvad, der bliver sagt nu!”

Sådan lyder meldingen for få uger siden fra overlæge Jens Lundgren fra Rigshospitalet.

Professor Jens Lundgren er en af Danmarks førende eksperter i virussygdomme. Han er medlem af Sundhedsstyrelsens epidemigruppe, som står for en national pandemiplan og håndtering af influenzaudbrud. Meldingen til danskerne er klar:

“Nu handler det om at reducere antallet af folk, der kommer med i corona-peaket omkring påske,” fortsætter Jens Lundgren.

Det skal vise sig, at corona-eksperten selv har problemer med at følge myndighedernes klare anvisninger under virusudbruddet.

Statsminister Mette Frederiksen har udtalt, at coronasmitten kan komme ud af kontrol, hvis danskerne tager i sommerhus i påskeferien:

“Vi ved, at påskedagene normalt er nogle travle rejsedage, og det skal vi undgå, at de bliver i år. Ellers risikerer vi, at alle vores bestræbelser på at holde smitten nede ikke lykkes,” lyder den klare melding fra statsministeriet.

Professor Jens Lundgren fra Rigshospitalet lytter IKKE til statsminister Mette Frederiksen og myndighedernes løftede pegefinger. Jens Lundgren tager i stedet i sommerhus i Nykøbing Sjælland.

Et idyllisk mørkerødt træsommerhus i Nordvestsjælland danner rammen om corona-ekspertens påskeferie.

Nykøbing Sjælland ligger cirka 100 kilometer fra København. Køreturen fra hovedstaden til Nykøbing Sjælland tager omkring en time og et kvarter.

52-årige Jens Lundgren er fast inventar hos de danske medier under coronakrisen. Journalisterne lader den erfarne corona-ekspert rådgive danskerne om, hvordan de skal forholde sig til smitterisiko og Covid-19.

Overlæge Jens Lundgren lytter dog ikke til sin lægekollega fra Aarhus Universitet, der advarer mod at tage i sommerhus og sprede smitte:

“Der er steder i Danmark, der har flere smittede end andre. Og så handler det om, at der ikke skal komme mange potentielle smittebærere og sprede smitten i andre områder,“ fortæller Trine Mogensen, der er professor i infektionssygdomme.

Hvordan kan danskerne stole på de sundhedsfaglige eksperter, hvis et medlem af sundhedsmyndighedernes epidemigruppe IKKE overholder de mest simple anbefalinger i en krisesituation?

Det er tydeligt, at corona-regler og forbud kun gælder den jævne dansker. Samfundets elite gør, som det passer den.

*

Tidligere er det blevet afsløret, at statsminister Mette Frederiksens topembedsmand Erik Brøgger Rasmussen blæser på corona-reglerne og holder påskeferie i sommerhuset

Be the first to comment on "Kendt corona-ekspert følger ikke reglerne – holder påskeferie i sommerhuset"

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.