Jeg frastødes af nazisme og ønsker det bort fra jorden

For cirka 1 time siden blev jeg gjort opmærksom på, at en person (JHH), der har været med et par gange, når Frihedens Stemme har rapporteret fra Folkets Park, har nogle helt uacceptable holdninger. Personen er angiveligt medlem af Nye Borgerlige.

Han har bl.a. udtalt, at han tvivler på sandheden om Holocaust, og at han ikke frastødes af hagekors. Dette finder jeg fuldstændigt forfærdeligt og afskyeligt.

Hvis jeg, eller nogen andre tilstedeværende, havde vidst eller troet, at personen havde sådanne holdninger, så ville vi aldrig have været i nærheden af pågældende.

Jeg tager den stærkest mulige afstand fra nazisme, racisme, fascisme, islamisme, stalinisme og alle ekstreme og voldelige ideologier.

At denne situation overhovedet er opstået, skyldes, at det desværre har været nødvendigt at bede mennesker, som jeg kun har yderst begrænset kendskab til, om at følges med mig, når jeg gennemfører journalistisk virksomhed. Ekstremisterne på venstrefløjen har, som det vil være de fleste bekendt, gentagne gange udsat mig for vold. Problemet er, at jeg kun kan få beskyttelse fra politiet, hvis jeg og min kameramand vi er i følgeskab med andre personer, så vi udgør en “forsamling” i grundlovens forstand. Udgangspunktet for mig har været, at enhver, der var lovlydig og ønskede at støtte den frie presses arbejde (og dermed også Frihedens Stemme) gerne måtte hjælpe til dette ved frivilligt og ulønnet at gøre os følgeskab.

Jeg har antaget som en selvfølge, at sådanne personer ligesom jeg selv frastødes af nazisme og hagekors. Det har åbenbart været en noget naiv antagelse, men nu vil jeg gerne slå fast: hvis man ikke deler min afstand til nazisme, fascisme osv., så skal man holde sig langt væk fra mig. På forhånd tak!

Rasmus Paludan
Ansvarshavende redaktør

Be the first to comment on "Jeg frastødes af nazisme og ønsker det bort fra jorden"

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.