Ny Fri Debat: Jens-Martin Eriksen om Paludans performance

Forfatteren Jens-Martin Eriksen skriver om Rasmus Paludans koranafbrændinger i Facebookgruppe Ny Fri Debat:

PALUDANS PERFORMANCE

Identitetsmarkeringerne udveksles fortsat på 16. år med Paludan som den centrale karikatur af en debattør – han har erstattet de oprindelige karikaturer fra JP (Jyllands-Posten, red.) og optræder endda også uden snoretræk og dukkefører – helt af sig selv.

Det er de evigt samme numre, der gentages dagligt i medierne, alt gøglet om noget, der skal forestille en diskussion, og hvor noget “er til debat”. Men intet er til debat, det er kun identitetsmarkeringer, der udveksles. Det er kun anledninger, hvor debattører får lejlighed til at fortælle hvad “de står for” og reelt hvem de er.

Så lad mig derfor træde ind i rækken efter lang tids fravær.

Lad os se på Paludans æstetik i stedet for “hvad han står for” – da det jo er en forsimplet platitude af en “politisk holdning”. Lad os erindre os begyndelsen på hans karriere som provokatør, og se på hvordan han spiller med publikum på den intrikate måde, at han får dem til selv at fortælle hvem de er. Paludan siger det ikke, men formår at få publikum til selv at udtrykke det – til alle hans hvide fjenders hændervridende ærgrelse. De forstår udmærket hans æstetiske tricks og er helt med på, at hans brune fjendtlige publikum blamerer sig selv ved deres pinligt aggressive optræden.

Med koranafbrændingerne i Stockholm fortsætter han sin æstetisk-aktionistiske performance, men nu med en statsleder (Recep Erdogan, red.) i hovedrollen i stedet for skolebørn og ghettobeboere. Så på et rent sportsligt plan er der sket en forandring til det bedre – måske noget i retning af fair-Play?

Jens-Martin Eriksens Facebookopslag.

Se også Partiet Nyans manifesterar mot Rasmus Paludans Koranbränningar med Stram Kurs Sverige

Læs også Radio24syv: Direktør Jørgen Ramskov giver Rasmus Paludan en uforbeholden undskyldning efter producers sortlistning 

Læs desuden Yasin Clemenovic ‘s hykleri er bundløst

1 Kommentar på "Ny Fri Debat: Jens-Martin Eriksen om Paludans performance"

 1. Der er tid til Storskrald:
  https://jyllands-posten.dk/international/ECE14933564/som-borgmester-var-hun-benhaard-mod-banderne-nu-kan-de-have-kuppet-hende/

  04/02/2023 KL. 12:00
  FOR ABONNENTER
  Som borgmester var hun benhård mod banderne, nu kan de have kuppet hende
  Sagen om en væltet socialdemokratisk borgmester vækker opsigt i Sverige, hvor hendes afgang synes at trække tråde til kommunens kriminelle miljø.

  Ebba Östlin er medlem af Socialdemokraterne og var borgmester for Botkyrka Kommune fra den 1. januar 2016. Foto: Tim Aro/TT
  Lokale medlemsmøder for politiske partier vækker sjældent national opsigt.

  Men i en forstad til Stockholm har sagen om en væltet borgmester trukket overskrifter landet over og muligvis blotlagt, hvor dybt den kriminelle underverden stikker i det svenske samfund.

  Det går godt i Sverige, Danmark er snart på samme stade.

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.