Elon Musk leder Twitter, som vinden og humøret blæser

Debattør Christian Marcussen skriver om Twitter på sin Facebookprofil:

“Det har været en vild uge på Twitter. En vild nat. Svært at følge med, men jeg vil prøve at opsummere.

Som I ved, har Elon Musk overtaget Twitter. Det har betydet mange interessante og helt tossede ting, som I bør vide.

Det interessante er, at han har delt interne dokumenter med journalister, som viser et stærkt venstreorienteret bias i den måde indhold og brugere er blevet modereret.

Det kommer nok ikke bag på nogen, men det er interessant at se sort på hvidt alligevel.

Men det tossede – nærmest ubegribelige – har været den seneste uges dag til dag drama med ændrede Twitter-politikker, blokeringer af journalister, blokeringer af links til konkurrenter. Og nu omgørelsen af de ting via Twitter-meningsmålinger lavet af Musk selv.

I nat har Musk så lavet en meningsmåling om, hvorvidt han bør gå af som leder for Twitter (hvilket et flertal synes).

Og også i nat har han meddelt, at alle større ændringer i politikker kun vil ske efter en Twitter-meningsmåling. Få timer senere kom den første afstemning.

Det har været som at følge et SoMe-reality-show, som er både fascinerende og deprimerende på samme tid.

Musk har al magt til at skabe et super godt Twitter, men i stedet har han egenhændigt lavet dag til dag ændringer som vinden og humøret blæser. Ingen konsistens eller omtanke. Som om han bare tweeter det ind.

Det er nedslående.

Der er ikke brug for, at én person (Musk) egenrådigt laver alle politikkerne. Der er heller ikke brug for, at tusinder af brugere skal stemme om alt og godkende ændringer på baggrund af stort set ingen information.

Der er brug for, at en håndfuld begavede og besindige mennesker sætter sig ned og arbejder med tingene og klargør tydelig og gennemarbejdet kommunikation omkring ændringerne.

Hvis Elon forlader posten (han har fulgt sine andre polls), så håber jeg virkelig på, at der kommer et skud fornuft ind i bixen. Nu har han rusket den rundt og rystet posen. Næste skridt må være at få noget retning og rationalitet ind i det. Ellers kan Twitter ikke reddes. Og det håber jeg virkelig, at det bliver.”

Christian Marcussens Facebookopslag.


Se også Video: Folkkyrkan i Danmark och teologstudenten Rasmus Paludan

Læs også Body shaming: – Jeg forstår ikke, hvordan man kan få sig selv til at tage en bikini på, når man ser ud som hende der gør 

1 Kommentar på "Elon Musk leder Twitter, som vinden og humøret blæser"

  1. Fuldstændig enig med Marcussen her. Selve det
    princip at ytringsfriheden nu åbenbart skal afhænge af afstemninger om hvem offentligheden synes burde have en stemme er dybt grinagtigt. ALLE skal have ytringsfrihed. Og Musks store ord om at han var en “free speech absolutist” var ikke andet end en fed løgn! Musk har ikke betydet nogen særlig positiv forskel. Nå ja og Alex Jones er stadig “banned speech” på Twitter..
    Du har gjort dig selv til en klovn, Elon. Jeg kunne have gjort et bedre job med st rette op på Twitter! Og du har gjort ytringsfriheden til et cirkus, hvor kun populære mennesker kan ytre sig.

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.