Pelle Dragsted: Asmaa Abdol-Hamid og Enhedslisten var et dårligt match

Eva Gregersen skriver på Facebook om Enhedslisten og partiets tidligere folketingskandidat Asmaa Abdol-Hamid:

“Både Rosa Lund og Pelle Dragsted har nu forholdt sig til min kritik af Lunds udtalelse i Deadline om, at det er “rigtig, rigtig ærgerligt”, at Asmaa Abdol-Hamid ikke blev valgt ind for Enhedslisten i 2007.

Lund har valgt at undvige substansen ved at forvrænge konteksten for sin udtalelse. Deadline-udsendelsen handlede om minoritetsetnisk repræsentation i Enhedslisten, og Lund udtrykte ærgrelse over, at specifikt Abdol-Hamid ikke var blevet valgt ind, fordi Enhedslisten så ville have kunnet bryste sig af et minoritetsetnisk folketingsmedlem. Men i sit svar til mig fremstiller Lund det, som om hun ærgrede sig over generel tilbagegang for Enhedslisten. Hun skriver blandt andet:

“det var da vildt ærgerligt at Enhedslisten gik tilbage i 2007 fra seks til fire mandater.
Som medlem af paritet ville det være mærkeligt hvis jeg ikke synes det var ærgerligt.”

Ren manipulation. Og hun har stadig ikke svaret på, om der er plads til en kandidat som Abdol-Hamid i Enhedslisten.

Det har Dragsted derimod. Han skriver blandt andet:

“jeg synes ikke Asmaa var et godt match med Enhedslisten. Hendes livsvalg (for eksempel om håndtryk med mere) afspejlede nogle i mine øjne meget konservative holdninger til køn og seksualitet.”

Det er godt at høre Dragsted sige fra over for en muslimsk kandidat, der ikke vil give hånd til det modsatte køn.

Imidlertid giver Dragsted blot udtryk for sin personlige holdning.

Og hans holdning udtrykt her i et kommentarspor på Facebook skal måles op imod, at Lund i Deadline har sagt, at det er “rigtig, rigtig ærgerligt”, at Abdol-Hamid ikke blev valgt ind for Enhedslisten. Det stikker i to retninger – og det er Lund, der råber højest.

Jeg vil derfor foreslå Enhedslisten på næste årsmøde at tage en principiel diskussion om, hvorvidt man vil opstille kandidater, der ikke vil give hånd til det modsatte køn. Diskussionen er foranlediget af historikken og reaktualiseret af Lunds udtalelser og ville give et klart svar på, hvordan Enhedslisten forholder sig til, hvad der vedbliver med at være et vigtigt værdispørgsmål i vores samtid.

Og så ville offentligheden få vished for, om Dragsteds modvilje mod manglende håndtryk afspejler konsensus i Enhedslisten, eller om det snarere er Lunds ærgrelse over ikke at have fået Abdol-Hamid valgt ind, der kendetegner Enhedslisten i 2020’erne på dette punkt.”

Eva Gregersens Facebookopslag.

Se også Video: Rasmus Paludans livvakter

Læs også Eksperimentet, der slog fejl – en bog om hvordan de sidste fyrre års asylpolitik har været inhuman og usolidarisk og gjort Danmark til et fattigere, mere opdelt og mere usikkert land 

1 Kommentar på "Pelle Dragsted: Asmaa Abdol-Hamid og Enhedslisten var et dårligt match"

  1. ja, køn er hun ikke🤡

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.