Kim Møller i retten – risikerer tre års fængsel

Kim Møller, der har nedlagt sin blog Uriasposten, er tirsdag i Retten i Aarhus. Blandt andet anklaget for at have postet et voldsomt foto på sin blog.

Kim Møller skriver på Facebook:

“Efter 15 måneders udsættelse skal min paragraf 264d-sag endelig for retten. Tirsdag klokken 13.00 ved Retten i Århus. Alle interesserede er velkomne til at overvære forestillingen …”

Journalist Troels Heeger fra Berlingske skriver følgende om Kim Møllers sag:

“Redaktør på bloggen Uriasposten Kim Møller er blevet tiltalt med påstand om fængselsstraf for at dele et usløret billede af et drabsoffer for et terrorangreb, der fandt sted i Nice 29. oktober 2020.

Billedet, som Kim Møller lagde på bloggen dagen efter angrebet, viste en 60-årig kvinde liggende død på kirkegulvet med blod omkring sig. I alt tre personer blev knivdræbt ved angrebet, som blev udført af 21-årig islamist.

Den 49-årige blogger er sigtet efter straffelovens 264 d, der handler om uberettiget videregivelse af billeder. Som udgangspunkt er strafferammen op til et halvt års fængsel, men i Kim Møllers tilfælde går tiltalen på stk. 2, der handler om særligt skærpende omstændigheder. Her er strafferammen op til tre års fængsel.”

*

Undertegnede er tidligere blevet dømt i en tilsvarende sag, der er anket til landsretten. Min dom lød på to måneders betinget fængsel og 80 timers samfundstjeneste.

(Foto af Kim Møller: Trykkefrihed)

Se også Dækker Redox over Field’s-skyderen? 

Læs også Kulturjournalist Aminata Corr fra Berlingske kræver 5000 kroner af billedkunstneren Uwe Max Jensen i tortgodtgørelse efter at have set et foto af hans tissemand iført briller

Læs desuden En dissidents beretning

1 Kommentar på "Kim Møller i retten – risikerer tre års fængsel"

  1. Aviserne må godt.
    TV må godt.
    Luisa Vestager og Maren Uland blev aflivet efter Islamiske forskrifter (In mente)

    Når tiden er moden bliver der nok hilst på de høje herrer. Jeg formoder det ikke bliver hængende i luften.

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.