Jyllands-Posten dræbte et godt blogunivers

Debattør Morten Uhrskov Jensen skriver på Facebook:

“MAN/JP DRÆBTE ET GODT BLOGUNIVERS

Følgende er skrevet uden bitterhed, fordi denne kedelige følelse ikke fører nogen fornuftige steder hen. Følgende er skrevet for at dokumentere et forløb, der er meget mærkeligt alene af den grund, at det er kontraproduktivt for aktøren selv.

Det handler såmænd om Jyllands-Posten, der igennem noget tid har arbejdet bevidst på at nedlægge sit blogunivers. Ingen vægtig aktør på mediemarkedet gør, hvad JP har gjort, uden at det er med åbne øjne. Dummere er de selvfølgelig ikke hos JP.

Først fjernede man muligheden for, at bloggerne selv kunne lægge deres indlæg på, selvfølgelig under ansvar. Jeg vil skyde på, at jeg en gang hvert andet år fik fjernet et indlæg, fordi JP mente, at det gik over stregen. I nogle tilfælde kunne jeg godt se det, i andre ikke, men det er mindre vigtigt. Afgørende var, at bloggerne som udgangspunkt kunne publicere selv. Den mulighed forsvandt.

Dernæst forduftede muligheden for læserne for at kommentere de enkelte blogindlæg. Dette var væsentligt mere besynderligt. De begavede bidrag fra læserne overgik langt de tåbelige kommentarer fra samme. Ytringsfriheden er et ublandet gode, og de mange år, hvor læserne kunne bidrage, var gode år, også selv om der selvfølgelig skulle luges ud i vanvidskommentarer.

Til sidst forsvandt blogsiden hos JP helt og aldeles. Det skete for et par dage siden. En logisk konsekvens af de ovennævnte prioriteringer.

Jeg takker for de 13 år som blogger hos JP. Som sagt er der ingen bitterhed her. Blot en stille undren over, at en landsdækkende avis har afviklet noget, der stort set gratis gav avisen flere hundrede tusinder læsere hver måned.

Sådan er der så meget. Vi lever som bekendt i interessante tider, hvor mærkelige ting pågår, og hvor virkeligheden er anderledes end ellers.

God valgkamp eller hvad det nu er, når ingen vil tale om det, der er det eneste afgørende for det danske folk.”

Morten Uhrskov Jensen siger farvel efter 13 år som blogger for Jyllands-Posten.

Se også Rasmus Paludan välkomnas att bränna Koranen på eritreansk förortsfestival

Læs også Tue Hammer Lerche: Ninna Hedeager Olsen og jeg var bollevenner 

3 Kommentarer på "Jyllands-Posten dræbte et godt blogunivers"

 1. JP skal jo, som statsstøttet, og dermed -kontrolleret medie, leve op til de forventninger, de ledende politikere har til dem. Og i den verden er blogindlæg med uønskede meninger og kommentarer fra både bloggere og fra (gys!!) befolkningen (kæmpe gys!!) ikke just velsete. Der er alt, alt for mange, der har de “forkerte” meninger ude i befolkningen, så nu skal der én gang for alle lukkes ned for kritik af de dominerende narrativer, ellers er det for bøvlet for juntalederen og hendes mange tilhængere på både “venstre”- og “højre”-fløj. Hvis den totalitære omstilling skal kunne gennemføres forholdsvist problemfrit, så skal pressen arbejde med og få det til at se ud som om der kun er få tosser på de ekstreme politiske overdrev, der ikke er enige med politikernes meninger.. og det kan kun lade sig gøre med manipulationer, udeladelser, censur, fremstilling af mindre problematikker som ultimativt vigtige og bagatelliseringer af de vigtigste virkelige problemstillinger. Dette projekt har været på skinner i et stykke tid, men der er stadig for mange oppositionelle stemmer rundt omkring.
  Med dette initiativ på JP har deres venstrekstremistiske chefredaktør taget teten og vist vejen for de øvrige mediehuse.
  Befolkningen skal ikke have noget at sige- hverken på tryk eller mundtligt.

 2. Det eneste, jeg i mange år læste på JPs hjemmeside var disse blogs, mens folk stadig kunne kommentere. Det var som regel den bedste part at læse. Jeg stoppede med at besøge siden, da kommentarsporet forsvandt. De journalistiske ligegyldigheder og fordrejninger, er der ingen grund til at spilde tid på.
  Ja det kører på skinner for den totalitære, globale agenda med Kinas magtsystem som endestation.. Hvis man har mod til det, kan denne dokumentar anbefales. Den er lang, men hver et deprimerende og skræmmende minut værd. The big reset:

  https://rumble.com/v1lwiri-the-big-reset-movie-the-uncensored-truth-of-the-pandemic.html

 3. Morten skal have en stor tak for sine klummer gennem tiden. De har ikke være forgæves. JP er nu en dødssejler.

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.