Rejs hjem, Nermin Duraković

Jeg finder det enormt trættende med udlændinge, der som Nermin Duraković opdrager på danskerne. Hvis du synes, at Danmark er et racistisk land, Nermin Duraković. Så rejs hjem.

Nermin Durakovićs plakat er en del af udstillingen Forbindelser – danske kunstnere fra det tidligere Jugoslavien på Statens Museum for Kunst. Forbindelser er kurateret af ph.d. stipendiat Tijana Mišković. Om udstillingen siger Tijana Mišković til SMK ‘s hjemmeside:

“I en tid præget af landflygtighed er det vigtigt at sætte fokus på de forbindelser, der opstår mellem forskellige lande og kulturer. Kunst kan skabe meningsfulde forbindelser på tværs af den kløft, som migrationen har skabt.”

Som udgangspunkt syntes jeg, at det var spændende med en udstilling af herboende kunstnere med rødder på Balkan. Men det er åbenbart bare den sædvanlige antidanske dagsorden, som Statens Museum for Kunst ønsker at køre af.

(Pressefoto: Det Kongelige Danske Kunstakademi)

Nermin Duraković (billedet) er så udsat for racisme i Danmark, at han bliver inviteret til at udstille på Danmarks nationalgalleri. Desuden har han – selvom han er stort set ukendt som kunstner – landet en velbetalt stilling som lektor på Det Kongelige Danske Kunstakademi.

Udstillende kunstnere på Forbindelser:

Alen Aligrudić, Amel Ibrahimović, Ana Pavlović, Ismar Čirkinagić, Nermin Duraković, Suada Demirović og Vladimir Tomić.

Udstillingen løber frem til 19. februar 2023.

Dagbladet Informations kunstanmelder Bodil Skovgaard Nielsen er begejstret for udstillingen. Bodil Skovgaard Nielsen omtaler Forbindelser som “godgørende sabotage midt i æstetikkens højborg”.

*

Det er Novo Nordisk, der har betalt for kurator Tijana Miškovićs ph.d.

Novo Nordisk gav i foråret 2016 1,2 millioner kroner til billedkunstneren Katrine Dirckinck-Holmfeld.

Katrine Dirckinck-Holmfeld var institutleder på Det Kongelige Danske Kunstakademi, da hun i ledtog med sine studerende ødelagde en buste af Frederik V.

Se også Den venstreradikale akademiker Tobias Dias står bag nazianklager mod danske kunstnere 

Læs også Muhammedtegning skabt ved hjælp af kunstig intelligens 
3 Kommentarer på "Rejs hjem, Nermin Duraković"

 1. kill'em all let God sort em out | 5. oktober 2022 ved 16:14 |

  Ta at fuck af, hvis du er utilfreds med Danernes Mark

 2. Balki’nakken – Durako’VIC – bidrager i den grad til at opildne et stort flammende had i danskerne ved at udvise denne form for offer-adfærd og stor-kræve-mentalitet.
  Jeg har selv et ret indgående kendskab til de tidligere ex-jugoslaviske, Balkan-miljøer og har et særdeles broget, og mestendels negativt billede af disse migranter dernede fra.
  Mange af dem udviser om end ikke direkte så indirekte en regulær form for sigøjneradfærd, hvor det med at udnytte, snyde og bedrage florerer i stor stil.
  Det kan godt være at der er andre der har en anden mening omkring dem end jeg har. Men jeg kan bare tale direkte ud af posen via selvoplevede negative situationer med disse migranter dernede fra.
  Hvorfor rejser de da ikke hjem til Balkan igen og kæmper for deres oprindelige land, akkurat som de brave ukrainere gør for tiden.
  Kan de ikke holde os ud pga. enorme ‘racisme’ så rejs dog endelig hjem igen.

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.