Det, muslimer ikke taler om

Eva Gregersen skriver på Facebook om Mikael Jalvings klumme i Jyllands-Posten, hvor Jalving skriver om Eva Gregersen og hendes kontrovers med personerne bag 24syv-programmet Det, muslimer taler om. Eva Gregersen skriver:

“Mikael Jalvings søndagsklumme i Jyllands-Posten handler om min kritik af radioprogrammet Det, Muslimer Taler Om på 24syv. Jalving skærer gennem al klynken, misinformationen og udenomssnakken og giver læserne en god indføring i, hvad problemet er, og hvad polemikken har drejet sig om. Han (Mikael Jalving, red.) skriver:

“Jeg indrømmer, at sagen er lidt indviklet, men det korte af det lange er, at værterne bag ”Det muslimer taler om” ikke kan skelne mellem officiel og uofficiel tilknytning. Deres program er naturligvis ikke styret eller ejet af Islamisk Trossamfund. Det behøver islamisterne fra Nordvest slet ikke. De kan nøjes med at gøde jorden for den ulmende kreds af unge mænd og kvinder i det organiske miljø i de ”kultur-” og ”broderskabsforeninger”, der typisk driver flere af landets moskéer, og som ikke tøver med at fremme en udlægning af islam i ideologisk og strategisk tråd med Det Muslimske Broderskab. Det er netop derfor, de hippe unge værter har så travlt med at begrave tabuer, undgå problemer og farlige emner og forhindre kritiske vinkler og refleksioner i at opstå i deres program. Deres metode afspejler deres sindelag, og det er akkurat denne kritik, værterne ikke vil tale om.

Eva Gregersen har ene kvinde gjort offentligheden en tjeneste, men vil formentlig ikke møde tak fra dem, der bestemmer i Mediedanmark. Hun peger på en logik, som den frafaldne muslim Ahmed Akkari tydeliggjorde med bogen ”Min afsked med islamismen” tilbage i 2014. På et tidligt tidspunkt i sin karriere forstod den stræbsomme unge mand nemlig, at hvis han skulle nå langt i troens verden, måtte han afholde sig fra kritik af egne rækker: »Nu prædikede jeg systematisk det rene og helliges sag. Jeg valgte emner, der lå mit hjerte nært, og jeg var oprigtig i mit budskab, men undgik omhyggeligt alt, der kunne give anledning til ballade.« Det var, vurderer han, en »taktik, der gav bonus: Min evne til at navigere uden om minefelterne betød, at jeg aldrig for alvor fik erklærede fjender.«

Skulle nogen være i tvivl, er dette præcis det modsatte af journalistisk etos.””

Eva Gregersen skriver på Facebook.

Se også Ytterligare fyra anhållna efter Korankravallerna mot Rasmus Paludans och Stram Kurs Sveriges yttrandefrihet

Læs også Inger Støjberg satiriserer over hadetegning, men skjult bag den mangelfulde tekniske udførelse er det en uhyggelig tegning 

Be the first to comment on "Det, muslimer ikke taler om"

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.