Terror i Oslo: Har de homoseksuelle stjålet offerrollen?

Fredag nats muslimske terrorangreb i festgaden Rosenkrantz’ gate i det centrale Oslo er i medierne blevet udlagt som et angreb på homoseksuelle og Oslo Pride.

Motivet bag angrebet kan imidlertid vise sig at være et helt andet.

Gerningsmanden Zaniar Matapour har ikke ønsket at lade sig afhøre af politiet, da norsk politi ønsker at videofilme afhøringerne. Matapours motiv er dermed ikke blevet klarlagt i forbindelse med politiets afhøringer.

Det, vi ved, er, at Zaniar Matapour kom i den norske efterretningstjeneste PST’s søgelys i maj 2022, hvor han blev indkaldt til en bekymringssamtale med efterretningstjenesten efter at være fremkommet med trusler mod aktivistgruppen SIAN – Stop Islamiseringen af Norge – på nettet. Bekymringssamtalen førte ikke til øget overvågning af Zaniar Matapour, da PST ikke vurderede, at Zaniar Matapour ville gøre alvor af sine trusler.

Ifølge det norske medie VG blev Zaniar Matapour også anmeldt for at have været i besiddelse af en kniv, da han opsøgte en af SIAN’s demonstrationer. Aktivistgruppen SIAN demonstrerer mod islam og brænder, hvis der er givet tilladelse til det, ofte koranen ved sine demonstrationer, hvilket har ført til uro i muslimske miljøer i Norge.

Ifølge norsk TV 2 ankom Zaniar Matapour til fods til Rosenkrantz’ gate fredag nat. Han åbnede en taske og tog et våben frem. De to mænd, der blev dræbt ved Matapours angreb, var gæster på værtshuset Per på Hjørnet. Per på Hjørnet er i modsætning til London Pub, som vi har hørt meget om i medierne, ikke en beværtning rettet mod et homoseksuelt klientel. Per på Hjørnet er det, man på dansk kalder et “brunt værtshus”.

At de dræbte var gæster på det brune værtshus Per på Hjørnet styrker ikke et eventuelt homofobisk motiv. Ingen gæster på London Pub blev dræbt.

Der er stadig utallige ubekendte i forbindelse med Zaniar Matapours angreb. Det er for eksempel uklart om, Matapour gik ind på beværtningerne, eller om han blev ude på gaden og skød mod folk derfra.

Også psykisk sygdom kan være en mulig årsag eller delårsag til angrebet. Norsk TV 2 skriver, at det angiveligt fremgår af retsdokumenter, at Matapour er blevet diagnosticeret med paranoid skizofreni. Politiet arbejder således med en hypotese om, at gerningsmanden er psykisk syg.

På den anden side er det kommet frem, at Zaniar Matapour tilhører et islamistisk netværk i Norge, hvor en af de ledende skikkelser er den voldelige islamist Arfan Bhatti, der har en dom for at skyde mod synagogen i Oslo. Arfan Bhatti har også flere domme for vold. Arfan Bhatti var en del af bevægelsen Profetens Ummah (der var en slags norsk pendant til Kaldet til islam i Danmark). Arfan Bhatti er (endnu) ikke blevet afhørt af norsk politi i forbindelse med fredag nats terrorangreb.

Norsk politi har da også udtalt, at eventuel psykisk sygdom ikke behøver at udelukke et islamistisk terrormotiv og vice versa.

Den norske efterretningstjeneste PST kategoriserer Zaniar Matapours handling som en “ekstrem islamistisk terrorhandling”. Men efterretningstjenesten har ikke ønsket at uddybe overfor norsk TV 2, hvordan den er nået frem til den konklusion.

Efterretningstjenesten har kendt til Zaniar Matapour siden 2015. Zaniar Matapour var i en årrække nabo til islamisten Arfhan Bhatti.

At Zaniar Matapours motiv kan være hævn for SIAN’s koranafbrændinger bliver muligvis bestyrket af følgende hændelse:

22. april i år blev Arfan Bhatti og Zaniar Matapour standset sammen i en bil i Oslo-bydelen Stovner. Bilen var ejet af et af Bhattis familiemedlemmer.

På denne dag havde Stop Islamiseringen af ​​Norge (SIAN) planlagt at demonstrere i Stovner.

Ifølge norsk TV 2 var der hele syv-otte politibetjente til stede, da bilen med Bhatti og Matapour blev standset.

Da bilen blev undersøgt, blev der angiveligt fundet en kniv i bagagerummet. Ifølge norsk TV 2 valgte politiet at tage Bhatti i varetægt.

Arfan Bhatti blev løsladt, da SIAN var færdig med sin demonstration. I maj blev Matapour indkaldt til en bekymringssamtale med PST, men efterretningstjenesten konkluderede, at Matapour ikke havde nogen voldelige hensigter. En konklusion, der nu møder kritik.

Matapours gamle nabo Arfan Bhatti er flere gange blevet dømt blandt andet for trusler, afpresning og vold. Han er også blevet frifundet i retten for flere anklager herunder terrorplanlægning.

Så sent som for lidt over en uge siden lagde Arfan Bhatti citater om drab på homoseksuelle på det, der formodes at være hans Facebookside. Søndag blev opslaget fjernet fra Bhattis formodede Facebookprofil.

Arfan Bhatti har ikke været i Norge siden begyndelsen af ​​juni, hvilket muligvis er grunden til, at han ikke er blevet afhørt i forbindelse med terrorangrebet i Oslo.

Arfan Bhatti har angiveligt planlagt at blive i udlandet indtil efteråret.

(Kilder: Diverse (herunder norsk TV 2, VG og SIAN))

Se også Ed West om woke-venstres hvidhed: “… white liberals are in many ways the whitest of white people.”

Læs også Rasmus Paludan ansöker 28 juni om valturné med Stram Kurs Sverige i Karlstad, Örebro, Borlänge och Falun

Læs desuden Søren K. Villemoes afvist som DJ på Bolsjefabrikken; hans arbejde som journalist og debattør er ikke foreneligt med spillestedets værdier 

2 Kommentarer på "Terror i Oslo: Har de homoseksuelle stjålet offerrollen?"

 1. Tak for denne research, Uwe.
  Umiddelbart må man her, i stedet for den oprindelige teori om et målrettet angreb på homo-miljøet, nu konkludere at muslimen ønskede at angribe “vantro” og derfor angreb mere eller mindre vilkårligt, blandt mennesker, der efter hans mening udviste “vantro” opførsel.
  Det ændrer selvfølgelig ikke på at han ender med at udføre et massivt angreb på en homobar. Men angrebet i sin helhed må nu helt klart ses som et generelt angreb på alle de forhåndenværende “vantro”, som LGBT-miljøet jo ifølge rettroende muslimer jo også er en del af.

  • Ja, underligt som de homoseksuelle er løbet med “æren”. Gæster på et brunt værtshus (de to dræbte) er vel ikke homoer?

   Måske har gerningsmanden end ikke vidst, at London Pub var et homosted?

   I hvert fald er der, som du også skriver, meget mere til angrebet end de danske mediers homovinkel.

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.