Grundlovsbrud i Sverige? Rasmus Paludan frihedsberøvet på vej til valgmøde.

14. april 2022 havde Rasmus Paludan og Stram Kurs Sverige planlagt at holde et valgmøde i bydelen Skäggetorp i Linköping. Der var givet skriftlig tilladelse til valgmødet. Alligevel nåede Rasmus Paludan aldrig frem til valgmødet i Skäggetorp.

På vej til valgmødet i Skäggetorp blev Rasmus Paludan frihedsberøvet af svensk politi. Paludan var i politiets varetægt fra klokken 16.52 til klokken 18.25. 

Rasmus Paludan blev frihedsberøvet på en parkeringsplads foran Elgiganten på Norra Svedengatan 17 i Linköping. Rasmus Paludan var på adressen, fordi dialogpolitiet havde fortalt ham, at valgmødet i Skäggetorp ikke måtte afvikles. Ifølge Rasmus Paludan var der ikke truffet nogen beslutning om at forbyde valgmødet i Skäggetorp. 


Rasmus Paludan opfatter sin frihedsberøvelse som et brud på den svenske grundlov, og han har klaget til forvaltningsretten. Forvaltningsretten har endnu ikke taget stilling til, om frihedsberøvelsen af Rasmus Paludan i Linköping var ulovlig.  

Selvom Rasmus Paludan og de øvrige mødedeltagere fra Stram Kurs Sverige aldrig nåede frem til Skäggetorp og det planlagte valgmøde, udbrød der voldsomme optøjer i bydelen, hvorunder flere politifolk kom til skade.

Læs mere om frihedsberøvelsen af Rasmus Paludan hos Dagens Nyheter

Se også Ny intervju på YouTube med Stram Kurs Sveriges partiledare Rasmus Paludan samt danska skolbarn ser på när Koranen rivs sönder

1 Kommentar på "Grundlovsbrud i Sverige? Rasmus Paludan frihedsberøvet på vej til valgmøde."

 1. Skolebørnene skal lære realiteterne som de er, de opsøger det selv.
  Der ud af kan man aflede: Deres forældre kan ikke styre dem.
  Det er jo selvfølgelig også nogle forældre der gerne vil have børnene lærer realiteterne.
  Den sidste kategori her har min sympati.
  De andre ønsker deres børn bliver kulturberiget.
  (Luisa Vestager Jepsen og Maren Ueland, som blev ekspederet efter Islamiske forskrifter in mente.)
  Man har sin mistanke om at det er det de fleste forældre ønsker.!

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.