To Islamisk Stat-sympatisører kendt skyldige i at forberede terrorangreb: Var målet Tour de France?

Mandag blev to 23-årige mænd i Københavns Byret kendt skyldige i at have anskaffet kemikalier til fremstilling af en eller flere bomber, der skulle bruges til terrorangreb. Målet for angrebet / angrebene blev ikke defineret nærmere. Der kunne være tale om mål i Danmark eller mål i udlandet. En 40-årig dansk kvinde, der også var tiltalt i sagen, blev frikendt for at have taget del i planerne om en bombesprængning. Kvinden blev dømt for at yde økonomisk støtte til terror og udbrede terrorholdninger.

I forbindelse med efterforskningen af kvinden fandt politiet en note på kvindens telefon med oplysninger om Tour de France-etaper, der var planlagt i Danmark i 2021, men som blev udskudt til 2022 på grund af coronapandemien. I retten forklarede den tiltalte kvinde, at Tour de France-noten skulle sendes til hendes mor, som var stor cykelsportfan.

De to mænd, der blev kendt skyldige i at forberede et terrorangreb, blev også kendt skyldige i at have overhældt en bus med benzin og sat ild til den, så den udbrændte. Et forhold som de to mænd tilstod i retten.

Strafudmålingen i sagen foretages senere.

*

Læs journalist Frederik Hagemann-Nielsen og journalist Caroline Clante ‘s artikel om sagen på DR.

Læs kriminal- og retsreporter Astrid Søndberg ‘s artikel om sagen på TV 2 Nyheder.

1 Kommentar på "To Islamisk Stat-sympatisører kendt skyldige i at forberede terrorangreb: Var målet Tour de France?"

 1. Vi hører dagligt om russiske krigsforbrydelser i Ukraine. Påstande om overlagte beskydninger af beboelseskvarterer, nedskydninger af civilister, der står i kø for at købe mad, voldtægter mv. Ti millioner drevet på flugt. Vi har kun ringe muligheder for at verificere disse påstande/oplysninger, men Krigsforbryderdomstolen i Haag har indledt undersøgelser, så måske får vi en dag sandheden.
  Man må håbe, at domstolen også undersøger de krigsforbrydelser, som regeringen i Kiev i 2014 skal have udsat indbyggerne i Luhansk og Donets for. Jeg linker til en dokumentar, som man skal have gode nerver for at se.
  Dokumentaren ender desværre i den utilslørede antisemitisme. En mand taler om en “jødisk bøssekarl”, som han åbenbart mener står bag blodsudgydelserne, og ifølge filmen er det hele “zionisternes” skyld.
  På den anden side hører vi fra en åbenbart russisk-hadende ukrainer, der ligner en fredsommelig intellektuel, men som åbent erklærer, at visse mennesker skal dræbes. Han tænker sikkert på russere, der bor i det østlige Ukraine.
  Man kommer til at huske Timothy Snyders skelsættende bog, Bloodlands (oversat til dansk), der dokumenterer, hvordan Hitler og Stalin i fællesskab myrdede 14 millioner i det, der i dag er Hviderusland, Ukraine, Polen, det vestlige Rusland og de baltiske republikker.
  Det had og den kynisme, der førte til disse rædsler, overlever åbenbart i bedste velgående. Jødehadet gør også.
  Hvis denne krig nogen sinde ender, står flere tilbage med et forklaringsproblem.

  https://hlamer.ru/video/521371-Ukraine_Crisis-Donbass_Chronicle_of_Genocide_Banned_on_TV-Donbass_Hronika_genotsida_ENG_SUB?fbclid=IwAR082JOvLZefe8jnorwvAV_4Pbq5frpyM8TLn1wPbqXYls33LlFdR_RTHF

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.