Venstreekstremist Leodan Rodriguez dømt for at hælde en milkshake ud over billedkunstneren Dan Park


Den svenske venstreekstremist Leodan Rodriguez er blevet dømt for overfald og chikane. Leodan Rodriguez blev idømt samfundstjeneste trods en meget rodet livssituation. AFA-ekstremisten Leodan Muciel Rodriguez Rodriguez (19920702-3954) er tidligere dømt for voldelige optøjer i forbindelse med Den Nordiske Modstandsbevægelses demonstration i Stockholm i 2016 og voldelig modstand i forbindelse med et SDU-møde i Linköping.

I 2020 accepterede han et straffebud for overtrædelse af færdselsforordningen. Tirsdag blev Leodan Rodriguez dømt for to nye forbrydelser herunder chikane af den svenske dissident og billedkunstner Dan Park. Leodan Rodriguez’ chikane af Dan Park fandt sted 20. maj 2019, da Alternativ for Sverige holdt torvemøde i Malmø. Rodriguez og en af hans venner opdagede, at Dan Park var til stede på torvet, og de gik uprovokeret hen til Dan Park og væltede ham omkuld. Politiet på stedet så derefter Rodriguez hælde en milkshake ud over Dan Park.

Under den efterfølgende retssag krævede Dan Park, at Rodriguez betalte ham 1488 svenske kroner i erstatning. Retten i Malmø valgte ikke at tilkende Dan Park nogen erstatning.

“Den chikane, som Leodan Rodriguez har udsat Dan Park for, er ikke af så alvorlig karakter, at der skal betales erstatning,” skriver retten i sin dom.

At Leodan Rodriguez havde en milkshake med sig, da han demonstrerede mod Alternativ for Sverige, var næppe en tilfældighed, da det på det tidspunkt var en populær strategi blandt venstreekstremister at kaste milkshakes efter politiske modstandere. Samme dag, som Rodriguez angreb Dan Park i Malmø, fik UKIP-leder Nigel Farage kastet en milkshake efter sig i Newcastle. I forbindelse med demonstrationer i Sverige har Stram Kurs Sverige også fået kastet milkshakes efter sig. Gerningsmændene har i disse tilfælde været muslimer med ophold i Sverige.  

Leonid Rodiguez dømt for vold

I samme sag blev Rodriguez også dømt for at have overfaldet et medlem af Den Nordiske Modstandsbevægelse. Dommen beskriver, hvordan Rodriguez og andre venstreekstremister angreb Den Nordiske Modstandsbevægelse i Lund:

29. juni 2019 stod Oskar sammen med andre repræsentanter for Den Nordiske Modstandsbevægelse (NMR) på Bangatan ved Lund Station og delte foldere ud. Den viste filmsekvens viser, at Leodan Rodriguez først var involveret i optøjer på den østlige side af gaden, og at han derefter kom løbende over gaden mod Oskar, som stod i den side af gaden, hvor stationsbygningen ligger. Filmsekvensen viser, at Leodan Rodriguez springer op med knæet mod Oskar, som falder til jorden.

B 7933-19, Malmø tingsret

Leodan Rodriguez forklarede i retten i Malmø, at han handlede i selvforsvar for at beskytte en anden venstreekstremist, der blev tævet i nærheden af Oskar, men da Oskar ikke deltog i denne hændelse, mente retten ikke, at Rodriguez havde ret til at overfalde Oskar.

Leodan Rodriguez blev dømt til at betale 5.000 svenske kroner i erstatning for overfaldet. Udover det blev Leodan Rodriguez idømt 50 timers samfundstjeneste for de to forbrydelser.

Det var rådmand Fredrik Forssman og udvalgsmedlemmerne Dick Stenberg, Christer Grönsterwall og Sofia Blohm, der på rettens vegne besluttede, at den venstreekstreme voldsmand Leodan Rodriguez ikke skulle straffes hårdere. 

Til retten oplyste Leodan Rodriguez, at han bor på følgende adresse:

Industrigatan 8 B Lgh 1101
212 51 Malmø
Sverige

Leodan Rodriguez bor der sammen med tre andre mænd, en svensker og to immigranter, hvoraf den ene er blevet dømt for flere sager om narkotikaforbrydelser. Lejligheden, de fire mænd deler, er en treværelses lejlighed. Retten mente, at Rodriguez bor “under ordnede forhold”, og den svenske kriminalforsorg vurderede, at Rodriguez er egnet til samfundstjeneste.

Kriminalforsorgens personlige undersøgelse beskriver Rodriguez’ livssituation:

Undersøgelsen viser, at Rodriguez Rodriguez er single og bor i et kollektiv. Han har ingen børn. Rodriguez Rodriguez har arbejdet som solpanelmontør siden marts 2021. Han har tidligere læst tre år på universitetet til grafisk designer. For at opnå sin grad mangler han at aflevere et essay, der skal godkendes. Fritiden bruges på at hænge ud med folk i kollektivet og andre venner med mere. Rodriguez Rodriguez har et godt fysisk og mentalt helbred. Der er ingen stofmisbrugsproblemer vedrørende alkohol, stoffer eller gambling.

B 7933-19, Malmø tingsret
Industrigatan 8 B i Malmø er Rodriguez’ seneste folkeregisteradresse, men siden slutningen af januar 2022 har Leodan Rodriguez været registreret uden kendt bopæl, hvilket betyder, at han er hjemløs eller, som mange andre venstreekstremister, forsøger at gemme sig for myndighederne. De oplysninger, som landsretten og Kriminalforsorgen brugte til at vurdere Rodriguez’ livssituation forud for hans dom, var derfor forældede, da dommen faldt.

(Kilder: Nordfront, Lidlday og papirer fra Retten i Malmø)

*

Leodan Rodriguez er en del af Cargo Collective. Af Cargo Collectives hjemmeside fremgår følgende om Leodan Rodiguez:

“Leodan Rodríguez är en serietecknare, illustratör samt grafisk formgivare verksam i Malmö. Tidigare student på Serieskolan vid Kvarnby Folkhögskola i Malmö, som huvudsakligen arbetar med kortare serieprojekt och illustrationsjobb för tidskrifter och kampanjer.”

Leodan Rodriguez poserer på LinkedIn. På LinkedIn fremgår følgende om den venstreekstreme voldsmand Leodan Rodriguez:

“Graphic designer and illustrator, based in Malmö, Sweden. Graduated from Malmö University 2020. Previously worked with freelance illustration and graphic design for volunteering organizations.”

Mens Leodan Rodriguez ikke har gjort meget væsen af sig i offentligheden som grafisk designer eller illustrator, har der de seneste år været en stigende interesse for Dan Parks kunst. I efteråret 2021 deltog Dan Park på en stor udstilling om politisk kunst i Warszawa i Polen. Dan Park var udstillingens mest omtalte kunstner.2 Kommentarer på "Venstreekstremist Leodan Rodriguez dømt for at hælde en milkshake ud over billedkunstneren Dan Park"

  1. Leodan Muciel Rodriguez ligner en abe 🐒

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.