Spyttedreng på Värnhemstorget

Jeg slap igennem coronakrisen uden at bruge visir. Men jeg overvejer at købe et nu. De to seneste gange Stram Kurs Sverige har demonstreret, er jeg blevet spyttet i ansigtet af personer, der slet ikke burde være i Norden.

I december 2021 i forstaden Skärholmen i Stockholm stod en tilhyllet kvinde på lur for at spytte mig i ansigtet, da vi forlod stedet. Ved lørdagens demonstration i Malmø blev jeg spyttet i ansigtet af en ung fyr. Svensk politi undlod ved begge lejligheder at gribe ind, selvom betjente overværede episoderne.

Til gengæld har svensk politi travlt med at filme deltagerne i Stram Kurs Sveriges demonstrationer (foruden at notere deres navne med videre). Politiet har afsat betragtelige ressourcer til at få filmet deltagerne og talerne.

Politiets håb er, at deltagerne overtræder den svenske lov om hetz mod folkegruppe (en slags skærpet og udvidet pedant til den danske racismeparagraf – der blandt andet gør det muligt at sende en satirisk gadekunstner som Dan Park i fængsel). Udover at få deltagerne dømt for hetz mod folkegruppe, håber svensk politi sandsynligvis på at kunne bruge en overtrædelse af paragraffen om hetz mod folkegruppe til at gøre det vanskeligt (umuligt?) for Stram Kurs Sverige at demonstrere.

Det er naturligvis ikke et problem for svensk politi, at “moddemonstranterne” – eller hvad man nu skal kalde dem – kalder deltagerne i Stram Kurs Sveriges demoer for horer og hunde. Man kunne ellers mene, at det er fornærmelige tiltale.

(Livestream af Stram Kurs Sveriges demo kan ses på Facebook)

(Foto: Produktfoto)

Se også Lesbiske drabstrusler mod Rasmus Paludan

Be the first to comment on "Spyttedreng på Värnhemstorget"

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.