Det er svært at sige om, det er dumhed eller ond vilje, der gør disse groteske tolkninger mulige

Firoozeh Bazrafkans værker på udstillingen Sztuka polityczna / Politisk kunst på Ujazdowski / CSW i Warszawa.

Når Firoozeh Bazrafkan poserer som islamist med Ayatollah Khomeini-portræt, er der naturligvis ingen, der beskylder Bazrafkan for at være islamist eller tilhænger af Ayatollah Seyyid Ruhollah Khomeini.

Når Dan Park på samme udstilling viser en collage af terroristen Anders Behring Breivik, der ret beset er en kritik af reklameindustriens dyrkelse af “overskridelsen”, bliver Park udråbt som terrorsympatisør og fan af Breivik.Når Uwe Max Jensen performer i rollen som en karikatur af en racistisk hvid mand, bliver han gjort synonym med rollen. Det er svært at sige om, det er dumhed eller ond vilje, der gør disse groteske tolkninger mulige. Jeg hælder mest til det sidste.

Screenshot fra video.

Screenshot fra video.Mere om udstillingen på Nordens Grænse

Be the first to comment on "Det er svært at sige om, det er dumhed eller ond vilje, der gør disse groteske tolkninger mulige"

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.