Muslimsk terrorisme: Somaliske Ali Harbi Ali dræber britisk politiker med 17 knivstik

Europa er igen ramt af den aggressive islamiske terrorisme. Fredag blev det britiske parlamentsmedlem, Sir David Amess, knivslagtet for øjnene en gruppe chokerede vælgere.

Den somaliske indvandrer, Ali Harbi Ali, dræbte den 69-årige politiker i en islamisk blodrus, hvor Ali Ali huggede kniven i sit forsvarsløse offer 17 gange.

David Amess udåndede på det blodige gulv i en kristen kirke. Hans liv stod ikke til at redde.

Forinden havde Ali Harbi Ali taget toget de omkring 80 kilometer fra London til byen Leigh-on-Sea, der ligger øst for den engelske hovedstad. Her skulle den konservative politiker deltage i et valgmøde, der blev afholdt i Belfairs Metodist Kirke.

25-årig Ali Harbi Ali er iført jeans og en hvid trøje. Den afrikanske migrant fortæller parlamentsmedlemmets medarbejderstab, at han lige er flyttet til bydelen, og at han ønsker at afholde et møde med David Amess. Somalieren får lov at møde politikeren. Ali Harbi Ali venter tålmodigt i cirka 40 minutter.

Omkring klokken 12.05 – fredag 15. oktober 2021 – angriber terroristen den britiske politiker med en kniv. Ali Harbi Ali stikker, ifølge flere engelske medier, sit offer med 17 dybe knivstik.

Bagefter er somalieren helt rolig. Han sætter sig ned og venter på, at politiet ankommer. Terroristens øjne beskrives som ‘døde’.

Ambulancefolk prøver at redde det 69-årige terroroffer, og en lægehelikopter lander tæt på gerningsstedet. Det hele er forgæves. David Amess forbløder og dør på kirkegulvet. Helikopteren letter og flyver væk uden patienten.

Politiet anholder den rolige og samarbejdsvillige Ali Harbi Ali. Han har angiveligt figureret på en af myndighedernes terrorlister.

Omkring 2016 bliver Ali Harbi Ali tvunget til at deltage i et afradikaliseringsprogram for muslimer, fordi en skolelærer har opdaget somalierens islamiske holdninger. Den engelske efterretningstjeneste MI5 undersøger ikke den somaliske islamist mere indgående.

Nu spørger mange sig selv, hvorfor en somalisk terrorist fik frit løb i det britiske samfund? Er det prisen for den højtbesungne multikultur?

Ali Harbi Ali har været interesseret i radikal islamisme siden teenageårene, og han var angiveligt besat af tanken om at dræbe et britisk parlamentsmedlem – uanset vedkommendes politiske ståsted.

Politiefterforskerne finder islamisk materiale på terroristens mobiltelefon, da han bliver anholdt.

Somalierens venner fortæller, at Ali Harbi Ali så Youtubevideoer med den islamiske hadprædikant, Anjem Choudary, som han beundrede og så op til.

54-årige Anjem Chodary er en pakistansk islamist, der har bosat sig i Storbritannien. Han har tidligere været fængslet for at støtte terrorgruppen Islamisk Stat.

Pakistaneren fik fem og et halvt års fængsel i 2016, men blev sluppet løs af de naive myndigheder efter at have afsonet halvdelen af sin straf.

Politiet mener, at terrordrabet på David Amess kan været inspireret af flere ting. Det kan være de vestlige styrkers tilbagetrækning fra Afghanistan eller den konservative politikers kristne baggrund.

Andre iagttagere har nævnt, at terrorofferet David Amess var formand for et Qatar-udvalg i parlamentet, og David Amess var netop vendt hjem fra en rejse til sharia-staten. Den somaliske terrorists far er en stor modstander af Qatar-regimet og dets opbakning til de nuværende somaliske magthavere.

Der har igennem længere tid været islamiske opgør i Mellemøsten, hvor flere diktaturer har bekæmpet Qatar. Ofte har disse religiøse kampe grobund i oliepenge samt shariakonflikter mellem sunni- og shiamuslimer.

Terroristen Ali Harbi Ali er søn af den somaliske indvandrer Harbi Ali Kullane. Faren er tidligere talsmand for den somaliske regering, men rejste til Storbritannien i 1990’er for at få del i de kristen-sekulære skattekroner.

Myndighederne mener, at Ali Harbi Ali er født i Storbritannien – omkring familiens ankomst til landet.

En somalisk tante frikender den muslimske far for at have svigtet i sin opdragelse af sønnen.

“Harbi (Ali Kullane, red.) er ude af sig selv. Han har opdraget sin søn til at være en god dreng,” fortæller det anonyme familiemedlem.

Den somaliske terrorists forældre er skilt, og faren opholder sig ofte i det østafrikanske hjemland. En engelsk nabo fortæller, at Harbi Ali Kullane kom tilbage til det britiske velfærdssamfund for at få en hjerteoperation på de britiske skatteyderes regning.

Ali Harbi Alis onkel, Awale Kullane, er Somalias ambassadør i Kina.

Den somaliske migrantfamilie er velhavende. Familien bor i eksklusivt område af London, hvor huspriserne begynder ved 18 millioner kroner, og naboerne tilhører medieeliten.

Det er ikke første gang, at en muslim angriber et britisk parlamentsmedlem. I foråret 2010 forsøgte islamisten Roshonara Choudhry at dræbe den venstreorienterede politiker Stephen Timms i en knivangreb.

Roshonara Choudhry, der har rødder i Bangladesh, blev inspireret til terrorangrebet af islamisten og imamen Anwar Nasser al-Awlaki, der blev dræbt i et amerikansk droneangreb i 2011.

I 2012 fortalte den tidligere PET-agent Morten Storm, at han var den direkte årsag til dronedrabet på Anwar al-Awlaki.

Den 32-årige terrorist, Roshonara Choudhry, afsoner i dag en livstidsstraf med en minimumsafsoning på 15 år.

Terrorofferet Stephen Timms er stadig medlem af parlamentet. Han er gift med dem asiatiske kvinde, Hui Leng Lim. I 2012 udtalte Timms, at han ikke er parat til at tilgive den muslimske terrorist.

Det britiske politi har fået en dommers ord for, at de kan tilbageholde den somaliske knivterrorist, Ali Harbi Ali, i henhold til terrorloven – foreløbigt indtil 22. oktober 2021.

Sir David Amess efterlader sig hustruen Julia og fem børn.

*

Se også Jylland-Posten holder mikrofonen for 27-årig studerende – Alexander Louw fra Viborg – der forarges over identitære budskaber…

1 Kommentar på "Muslimsk terrorisme: Somaliske Ali Harbi Ali dræber britisk politiker med 17 knivstik"

  1. Tak til Uwe for denne særdeles interessante baggrundsinfo. Og endnu en gang ser det ud til at gerningsmanden kommer fra de øvre samfundskredse.
    Vurderet ud fra reaktionerne fra de ledende engelske mediekredse så gider de dårligt nok beskæftige sig med denne “ligegyldige” sag. Det er jo bare en hvid, kristen mand, der er blevet stukket ned. Det sælger man jo ikke aviser på..

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.