Radiovært på Den Uafhængige: Vil have ‘Palæstinas Plads’ i København

Den Uafhængige er et nyetableret medie, der sender morgennyheder til danskerne. Nyhedsmediet fortæller, at det er uafhængigt af politiske og økonomiske interesser. Meget tyder på, at det er løgn.

  1. juli 2021 behandles en venstreorienteret mærkesag i udsendelsen ‘En Uafhængig Morgen’ – Skal der etableres en ‘Palæstinas Plads’ i København?

Nyhedsværten Alexander Wils Lorenzen fortæller lytterne om sin personlige holdning til den palæstinensiske plads i Danmarks hovedstad:

“Det er fint for mig. Det ville ikke gøre mig ked af det, at der kom en Palæstinas Plads,” siger Alexander Lorenzen og understreger:

“Jeg har svært ved at se det negative ved at der kom det (en palæstinensisk plads, red.)”.

Ideen om ‘Palæstinas Plads’ i København stammer fra et politisk forslag i Københavns Borgerrepræsentation, der er fremsat af Alternativets tidligere kulturborgmester, Niko Grünfeld.

Og her er et sammenfald med Den Uafhængiges nyhedsvært.

Alexander Wils Lorenzen har nemlig en fortid som seniorrådgiver hos Alternativet på Christiansborg, hvor han var ansat indtil juli 2021.

Her har Den Uafhængiges nyhedsvært blandt andet skrevet politiske taler og rådgivet den tidligere politiske leder, Josephine Fock.

Alexander Wils Lorenzen har også produceret video- og valgmateriale for Alternativet. Han har yderligere medietrænet Alternativets politiske kandidater. Vel og mærke sideløbende med posten som nyhedsvært på Den Uafhængige.

Alternativet stemte for forslaget om en palæstinensisk plads i København, da det kom til afstemning i Borgerrepræsentationen.

Alternativet har tidligere fremsat et lovforslag i folketinget – i fællesskab med Enhedslisten og SF – der går ud på, at Palæstina skal anerkendes som en selvstændig stat. Lige nu har terrorgruppen Hamas kontrollen med store dele af de palæstinensiske områder i Mellemøsten.

I midten af maj 2021 erklærede Alexander Wils Lorentzen for åben mikrofon – og mens han sendte morgennyheder – at mediet Den Uafhængige holder med palæstinenserne, og at Den Uafhængige har valgt side til fordel for palæstinenserne i deres kamp mod Israel.

Der er åbenlyse sammenfald mellem Alternativets islamvenlige holdninger og Den Uafhængiges nyhedsvært Alexander Wils Lorentzens holdninger, som de kommer til udtryk, når Lorenzen optræder i rollen som uafhængig journalist.

Det kan ikke kaldes ‘uafhængigt’, når man bringer egne og venstrefløjens holdninger ind i en nyhedsudsendelse.


Se også Nyt dansk medie indrømmer: ‘Vi holder med Palæstina’

1 Kommentar på "Radiovært på Den Uafhængige: Vil have ‘Palæstinas Plads’ i København"

  1. Selvfølgelig er det fint for ham. Og hvis man går ham nærmere på klingen, så afslører han hurtigt sig selv som fortaler for både “Palæstina” og at “zionisterne” skal ryddes af vejen, selvom han nok vil påstå at han ikke er jøde- og Israelhader.

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.