Troels Heeger tager fejl, når han påstår, at Kurt Westergaards Muhammedtegning tilhører os alle

Journalist Troels Heeger fra Berlingske skriver på sin Facebookprofil:

“Kurt Westergaard. Da JP i sin tid bragte tegningerne (Muhammedtegningerne, red.), var jeg modstander. Hvorfor dog stikke en pind i myretuen? Jeg tror ikke nødvendigvis, Kurt Westergaard havde forståelse for den principielle rækkevidde af en tegning, men uanset hvad gjorde han os en tjeneste. Ingen bør frygte for sit liv på grund af en tegning. Folk har også et ansvar for deres egne reaktioner. Vi kommer ingen vegne ved at forvente mindre af minoriteter. Alle disse ting blev for mig nuanceret af Kurt Westergaard, der betalte en særdeles høj pris for blot at gøre sit job. Derfor tegningen, som hverken højrefløjen eller venstrefløjen kan tage patent på. I dag tilhører den os alle som Danmarks mest kontroversielle værk i det 21 århundrede. Kunst og ytringsfrihed, jo tak, Kurt.”

*

Tegningen tilhører IKKE os alle, som Troels Heeger påstår, jævnfør Kurt Westergaards sagsanlæg mod Anders Gravers og Uwe Max Jensen


Se også Kurt Westergaard og Michael Drost-Hansen til kamp mod ytringsfriheden 

1 Kommentar på "Troels Heeger tager fejl, når han påstår, at Kurt Westergaards Muhammedtegning tilhører os alle"

  1. Ja, hans udtalelse er jo kort og godt faktuelt forkert.

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.