Frihedsbrevets forsidehistorie: Den handler kun om indvandrere fra muslimske lande

Lige nu kører det nyetablerede medie Frihedsbrevet en stor serie om den muslimske forfatter Sara Omar Maref.

Historien handler om, at prisbelønnede Sara Omar ikke lever med politibeskyttelse, som hun ellers har hævdet.

Nu viser det sig, at hele Frihedsbrevets artikelserie udelukkende involverer indvandrere fra muslimske lande i Mellemøsten og Nordafrika.

Det er den tyrkiske journalist, Maya Tekeli, der står bag historien om Sara Omar. Maya Tekeli er datter af en tyrkisk psykolog, der er bosiddende i København.

Den anatolske reporter er ikke færdiguddannet som journalist, og hun har tidligere modtaget undervisning på et universitet i Istanbul. Den 26-årige Maya Tekeli taler flydende tyrkisk. Hun har tidligere studeret religion.

Hovedpersonen, Sara Omar Maref, er født i storbyen Sulaymaniyah, der ligger i det nordlige Irak. Sidst i 1990’erne rejser den muslimske kvinde fra hjemlandet, og Sara Omar har været bosat i Danmark siden 2001.

Historien om Sara Omars ikke-eksisterende politibeskyttelse stammer fra den muslimske indvandrer, Omar Ahmad Marzouk. Han er født i Egyptens hovedstad Cairo, og han har fået en konservativ islamisk opdragelse.

Omar Marzouk fortæller, at et filmhold tidligere har afhentet forfatteren Sara Omar i den muslimske ghetto Vollsmose, der ligger ved Odense.

Ovenstående skulle, ifølge Omar Marzouk, være beviset for, at Sara Omar ikke lever på en hemmelig adresse.

“Vi var i gang med at lave en film om hende (Sara Omar, red.), alle arbejde røven ud af bukserne, både jeg og instruktør fik ikke løn i et år,” siger Omar Marzouk med en tone af ‘indvandrerdansk’.

Omar Ahmad Marzouk gik konkurs med sit filmselskab i 2019. Virksomheden havde et dundrende underskud i årene 2016/17 på over 3,2 millioner kroner.

Frihedsbrevet har lavet en mærkværdig indvandrerhistorie om en muslimsk forfatters angiveligt vidtløftige forhold til sandheden. Kilden – til det, der bedst kan beskrives som bazarsladder – er en egyptisk indvandrer, der er en berygtet konkursrytter.

Og skribenten, der sammenkæder alle de multikulturelle tråde, stammer fra Tyrkiet.

Frihedsbrevet er kontrolleret af den tidligere DR-nyhedsvært Mads Brügger, der også har stået bag licensstationen Radio24syv.

Kan det snart blive mere multikulturelt i den danske medieverden?

*

Se også Islamglad venligbo: 68-årige Mogens Øgendahl fryder sig over tegneren Kurt Westergaards død

Be the first to comment on "Frihedsbrevets forsidehistorie: Den handler kun om indvandrere fra muslimske lande"

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.