Nordens bedste oppositionsleder træder tilbage

Det næststørste finske parti, Perussuomalaiset, kaldes på dansk oftest De Sande Finner, men jeg foretrækker den mere ordrette oversættelse kernefinnerne. Ligesom vi siger ”kernedansk” om det, der nødvendigvis må forblive intakt for at sikre hele landets og folkets kontinuitet. Lederen af dette det næststørste finske parti, 50-årige Jussi Halla-aho, bekendtgjorde i mandags, at han trækker sig som formand ved næste partikongres i august. Han har skrevet en detaljeret redegørelse for beslutningen, der dog først bliver offentliggjort om ti år.

Halla-aho, der i øvrigt er forsker i slavisk lingvistik, er den finske politiker, som har fået flest personlige stemmer nogensinde, for så vidt en finsk Morten Messerschmidt, men hans markante profil gør ham ideologisk snarere til en finsk Rasmus Paludan, hvilket viser, at der i nordisk sammenhæng udmærket kan være en vigtig politisk position til en sådan profil, der er uden for de sædvanlige kategorier. (Da han blev partiformand, trådte partiets ministre m.fl. ud af partiet i protest, uden at dets folkelige popularitet led skade). Halla-aho skrev også en årrække Finlands mest læste online blog, og citater af ham giver en idé om, hvor vanskeligt det vil være at fylde hans snart tomme plads:   

”Det er svært for mig at komme i tanke om et lavere reptil i universet end en skandinavisk socialdemokrat. Den mest slimede underart af dette reptil er den svenske socialdemokrat.”

”At røve fra forbipasserende og at leve parasitisk på skattepenge er et nationalt, eller måske tilmed genetisk særtræk for somaliere.”

“Profeten Muhammed var en pædofil, og islam er en religion, der helliggør pædofili. Det er i sandhed en pædofil-religion. Pædofili er Allahs vilje.”

”Ikke alle kvinder er som Virtanen, Biaudet og Filatov. Voldtægter vil med tiden blive mere hyppige. Når det er tilfældet, og flere kvinder vil blive voldtaget uanset hvad, håber jeg sandelig, at voldtægtsmændene, der tilfældigt vælger deres ofre, vil få fat i de rette kvinder, dvs. grønne-venstreliberale og deres vælgere. Hellere dem end andre. For dem virker intet andet, end at de får en dosis af deres egen medicin.”

”Det herskende venstre malker de arbejdende svenskere for at opretholde en indvandrerbefolkning, der mest er ubeskæftiget. Det svenske samfund skal underholde to parasitter, som lever i et symbiotisk forhold med hinanden.”

”Indvandringen ødelægger Europa, men den ødelægger også Den Tredje Verden. I et halvt århundrede er der skovlet penge i den bundløse brønd, der hedder Afrika, hvilket kun har ført til mere elendighed. Et halvt århundrede med kulturberigelse i Europa har kun ført til ghettoer og en hidtil uset popularitet for ekstreme højrefløjspartier – måske overraskende præcis der, hvor kulturen er blevet beriget mest.  Jeg tror ikke, at fjernelse af elendigheden er motivet, for det ville for eksempel tvinge afrikanerne til at skulle overleve på egen hånd, og de ville slå igen mod deres diktatorer, som lever af ’udviklingssamarbejde’. Den vestlige intellektuelle tidsånd er afhængig af elendigheden i Afrika. En intellektuel behøver nogen at forkæle, for dét gør den intellektuelle nødvendig. Tanken om et uafhængigt og virkelig anderledes Afrika er for ham ubærlig, for kun et elendigt, hjælpeløst og afhængigt (men selvfølgelig ens nok til at være forståeligt og elskeligt) Afrika giver han en chance for at være ’god’.”

”Det er et faktum, at negre eller negroide mennesker fra tropisk Afrika kun lever i noget, der ligner vestlige samfund, hvor der holdes orden af et hvidt systems voldsdominans (politi, hær og retssystem). Det er ligeledes et faktum, at de såkaldte vestlige strukturer begynder at smuldre og synke mod den typiske afrikanske tilstand, så snart sorte bliver et flertal eller dominerer. Eksempler på dette omfatter Haiti efter selvstændigheden og Sydafrika efter Apartheid.”

”Jeg er ganske forvirret over, hvorfor muslimer har en så stor trang til at forvolde smerte mod dem, som er i en svagere position, såsom dyr, børn eller kvinder. Jeg mener, at dette mønster er ganske klart. Hvorfor springer muslimer omkring og hyler med hårde pikke, hver gang hoveder afhugges, eller nogen bliver pisket?”

“En afro, der hives ind i Helsinki fra en afrikansk savanne, forurener ikke mindre med sit betydelige forbrug end en etnisk finne. Han vil nok forurene mere, fordi at flytte fra stenalderen direkte ind i den moderne verden berøver ham den økologiske samvittighed, der er typisk for et vestligt menneske.”

”Det, der er tiltrængt i Grækenland lige nu, er en militærjunta, som ikke behøver folkeligt samtykke, og som kan bruge tanks imod strejkende og demonstranter.” (Halla-aho på Facebook i 2011; denne udtalelse førte i en periode til hans udelukkelse fra partiets rigsdagsgruppe).

2 Kommentarer på "Nordens bedste oppositionsleder træder tilbage"

  1. Skønne citater. Ikke så meget pjat.

  2. Det stolte finske folk(suomenleinen) kærer i en grad om deres land og dets kerneværdier som ikke mange andre. Finland er en ganske ung nation, lidt over 100 år. Det ligger dybt i deres folkesjæl ikke at lade sig køre rundt manegen i den store cirkusforestilling det efterhånden er blevet i europa, og med EU i spidsen mht. udlændinge-/migrationspolitiken.
    Deres nationale kerne-tale-værdi-begreb: SISU – vedholdenhed og beslutsomhed siger alt om deres vilje til igennem generationer at bevare og forsvare det finske folk og nation som det har set ud siden nationens fødsel.
    Finland længe leve!

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.