Portræt af de hvide privilegier

Foto af amerikanske børne-minearbejdere, 1910. Det er i vid udstrækning oldebørn af nogle som disse, der i dag står under anklage for at lukrere på deres historiske hvide privilegier. Læg mærke til, at der ikke er nogen sorte. De var sådan noget som tjenestefolk og ude på bomuldsmarkerne, hvilket åbenbart var langt værre.

5 Kommentarer på "Portræt af de hvide privilegier"

 1. Hvor er censuren? Det her er jo både sårende og krænkende mod de sorte!
  Vi må skrive til facebook og regeringen og FN, der må være fælles fællesskabsregler overalt ellers kan Neerup Buhl jo bare blive ved med at krænke folk!
  (Ironi kan forekomme)..

  • jeg spiller med. ☺☺
   Hvergang jeg tænker på bomuldsmarker, sætter jeg Bwayla Sørensen i denne forbindelse, fordi Hun skulle jo lave lidt for hendes Kontanthjælp.

   • Fordrukken Taber | 14. juni 2021 ved 02:20 |

    Apropos Bwalya Sørensen. Hvorfor har jeg en fornemmelse af at noget research på hende og hendes organisation hurtigt vil resultere i fundet af “ubekvemme” og “politisk ukorrekte” oplysninger, der vil blive censureret/fortiet af massemedierne?..
    Kan se på CVR.dk at hun i sensommer/efteråret 2020 har lukket BLM Denmark ned og oprettet en ny organisation af samme navn. Hmmm…..

 2. DKA mangler noget væsentlig, som står i ()
  Europa er fyldt med moskeer, hvis aktiviteter myndighederne slet ikke har styr på, og det er et kæmpeproblem, at danske politikere ( og deres vælgere) er så uvidende om dette og om, hvad der foregår i de islamistiske miljøer. (Den Korte Avis 1.6.)
  ( islamistiske er et våseord, Det er islamiske = muslimske)

  https://denkorteavis.dk/2021/de-radikale-ville-have-flere-moskeer-nu-viser-de-oedelaeggende-konsekvenser-for-europa-sig/

 3. Jeg glemmer aldrig, da vi var nede i kulminen “Big Pit” i Wales. 80 meter under jorden og udstyret med pandelamper fortalte gamle kulminearbejdere, hvordan kuleventyret begyndte.

  Børn ned til seksårsalderen blev sænket ned i mørket med op til 12 timers lange arbejdsdage. De fungerede som “trappere”. Det vil sige, de skulle åbne og lukke de trædøre, der var placeret med en vis afstand i minegangene, hver gang de kunne høre en kulvogn var på vej i mørket. Var de heldige, havde deres forældre råd til at udstyre dem med et stearinlys. Men dels var det langt fra alle forældre, der havde råd til den luksus, dels var levende lys ikke velset. Faren for altødelæggende eksplosioner på grund af gasser ophobet i kullet, kunne dræbe alle nede i gangene på få sekunder. Så i praksis stod de fleste små “trappere” i bælgragende mørke, 12 timer dagligt. For at give os fornemmelsen af, hvad “bælgragende mørke” er, 80 meter under jorden, blev alt lys slukket i nogle minutter. Panikken bredte sig. Fattige børn blev ikke behandlet et hak bedre her hjemme.

  Nej, jeg vil blæse på sorte, “det er synd for”. De burde gennemgå samme udvikling, når det gælder at beskytte deres egne børn mod den slags misbrug og overgreb, i stedet for at vente på den onde hvide mand gør det for dem. Den samme onde mand der, af uransagelige årsager, har forpligtet sig til at løse alle andres sevlskabte problemer på denne ord, Som tak og modydelse skal vi bebrejdes 24/7/365 – og aller helst udryddes!

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.