Selvmord fra første sal

TV 2 Nyhederne markerede årsdagen for coronanedlukningen ved at samle alle partiledere fra folketingets partier. Det udviklede sig hurtigt til et absurd optrin.

Den statsejede tv-kanal ville sætte coronakrisen på spidsen og havde fundet en skolepige, der havde overvejet at springe ud fra første sal. 8. klasseeleven Andrea Hansen fortalte, med hjælp fra underholdningsværten Natasja Crone, at hun under coronaudbruddet havde overvejet at springe ud fra sit børneværelse, der ligger på første sal.

Dette scenarie oversatte TV 2-værten straks til ‘selvmordstanker’. Der skal ikke megen indsigt til for at konstatere, at et spring fra første sal, med stor sandsynlighed, højst vil resultere i en forstuvet fod. Risikoen for et dødsfald er meget lille.

Alligevel dramatiserede TV 2 Nyhederne en skolepiges tanker, så seancen endte som et regulært selvmordsdrama foran landets partiledere. Af de presseetiske regler fremgår det, at medierne hverken må omtale selvmord eller selvmordsforsøg. Der er ganske enkelt en risiko for, at omtale af selvmord kan inspirere andre til at begå selvmord. I dette tilfælde kunne det endda ramme andre skoleelever, der er ramt af coronanedlukningen.

Statsminister Mette Frederiksen omfavnede straks skolepigen med de dystre tanker.

“Jeg vil gerne bifalde, hvad der allerede er sagt. Det er modigt. Det er godt gået,” lød de rosende ord fra statsministeren til skolepigen.

1 Kommentar på "Selvmord fra første sal"

  1. fascisten Mette har ødelagt og dræbt mennesker i denne corona tid

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.