Sharia på TV 2: To muslimske værter på skærmen

Tirsdag i denne uge kunne danskerne se hele to muslimske tv-værter i programmet Go’ aften LIVE. Pakistanske Simi Jan havde skærmpremiere på det populære aktualitetsprogram, der tiltrækker mange seere på TV 2.

Simi Jan blev budt velkommen af værtskollegaen og medmuslimen, Abdel Aziz Mahmoud. Sidstnævnte har rødder i Libanon, og han er født i De Arabiske Emirater, hvor sharialoven hersker.

Mange af seerne vil genkende pakistanske Simi Jan fra TV 2 Nyhederne, hvor hun har rapporteret fra sit hjemland og andre islamiske lande – ofte iført det reglementerede shariatørklæde.

Simi Jan har rødder i den pakistanske by Quetta, der ligger i Baluchistan-provinsen. Den kendte journalist har også baggrund i Afghanistan, hvor hendes farfar stammer fra.

Simi Jan har boet i omkring fem år i de muslimske lande Afghanistan og Pakistan. Den kendte TV 2-korrespondent har også haft adresse i flere ghettoområder i Storkøbenhavn. Her boede den muslimske familie med ægte røde tæpper i stuen. I weekenderne stod den på tandoori-kylling og Bollywoodfilm i fjernsynet. Simi Jans seks personer store familie tog tit på ferie i hjemlandet for at besøge slægtninge.

Som seksårig melder Simi Jan sig ind i en koranskole, der ligger i det betændte boligområde Værebroparken.

Værebroparken er i øvrigt det ghettoområde, hvor den skandaleombruste journalist Philip Sampson, der har arbejdet på Danmarks Radio, deltog i et sexovergreb på en teenagepige. Den unge pige blev bogstaveligt talt pisset på, og hun fik indført en ølflaske i vagina. I dag er Philip Sampson en højt skattet skribent på det danske netmedie POV International, der ledes af metoo-aktivisten og journalisten, Annegrethe Felter Rasmusen.

Chefredaktøren Annegrethe Rasmussen har, efter eget udsagn, været udsat for et metoo-overgreb udført af socialdemokraten Frank Jensen. Sidstnævnte har angiveligt befølt den dengang gravide Annegrete Rasmussen på inderlåret – tæt på hendes skød. Metoo-overgrebet skulle være foregået i den sidste halvdel af 1990’erne i forbindelse med royal festivitas i det danske kongehus.

TV 2’s Simi Jan er datter af en pakistansk kioskejer og Danmarks første kvindelige buschauffør med indvandrerbaggrund. Simi Jans mor var en barnebrud på kun 13 år, da hun blev tvangsgift med faren i Pakistan. Nogle år senere flytter barnebruden og den ældre mand til Danmark for at nyde godt af den danske velfærdsstat og de mange skattekroner.

Islamisk kulturarv er stærk. Det var oprindeligt planen, at Simi Jan skulle tvangsgiftes med sin fætter fra Pakistan. Dengang var Simi Jan, ligesom sin mor, også i de tidlige teenageår. Det muslimske tvangsægteskab gik i vasken på grund af familiestridigheder. Det resulterede i, at Simi Jan, hendes tre søskende og mor blev udstødt af det pakistanske miljø i Danmark.

I de muslimske parallelsamfund betyder ære og skam alt. Det hele ender i en dansk retssal, der skal afgøre shariastridighederne.

Simi Jan ser efterfølgende ikke sin far i 15 år: “Min fars fravær havde efterladt et dybt hul inden i mig, men man skal kunne tilgive og komme videre,” fortæller den korankyndige Simi Jan.

Det ender i en islamisk skilsmisse – en af de første, der finder sted i det pakistanske miljø i Danmark. Der er tale om en ubærlig social kontrol, der er importeret direkte fra klansamfundene i Pakistan. Her stener man stadig kvinder til døden i særlige stammeområder.

Simi Jan har læst Mellemøststudier og arabisk ved Syddansk Universitet, og hun har arbejdet hos DR’s nyhedsafdeling, inden hun blev ansat på TV 2. Nu kan de danske seere nyde dobbelt op på islam, når den muslimske duo, Simi Jan og Abdel Mahmoud, toner frem på skærmen.

Allah er stor på TV 2.


Se også Journalist Philip Sampson dømt for sexovergreb, men gik fri af alle MeToo-anklager 

6 Kommentarer på "Sharia på TV 2: To muslimske værter på skærmen"

 1. 2 danskere på en strand 2 muslimer💩 i brand🔥

 2. Til helvede med de kameler.
  Det ser ud til den nye epidemilov er vedtaget. ! ☻☻

  Men HVIS loven den er vedtaget og der IKKE er 5/6 flertal, er det Grundlovebrud. Husk det nu kære venner.

  12 stk uhyrlige lovforslag der er tæt på vedtagelse.

  https://180grader.dk/sektioner/politik/indland/artikel/historisk-vidtgaende-magtbefojelser-regeringen-vil-tvangsindesperre-danskerne

  Man kan tilføje at Mette Mink Frederiksen & co. har forberedt lov-forslaget gennem et halvt år, men sender det så sent til de øvrige partier, at de ikke kan nå at sætte sig ind i hvad den går ud på. Med andre ord, man prøver at kuppe den igennem. Man har intet lært af mink-sagen. Man har INGEN respekt for demokratiet. (I øvrigt vil der jo ikke ske noget ved at give oppositionen og offentligheden yderligere et par uger eller måneder til at debattere loven. Mette F er åbenbart modstander af demokrati, for der er slet ingen grund til at haste loven igennem. Og hvis den er så vigtig som man påstår, hvorfor sender man den så først i sidste øjeblik til FT?

  Ønsker Mette Mink at sætte FT og befolkningen ud af spillet.? Det ser åbenbart sådan ud.

 3. Jeg har svært ved at se det på anden måde end at politikerne tilsyneladende håber på at køre borgerne så langt ud over den mentale afgrund at en eller flere af dem går til voldeligheder, dvs direkte angreb på myndigheder og autoriteter. Hvis/når det sker, er man klar med det totale magtgreb, med undtagelsestilstand, vilkårlige arrestationer, interneringslejre for dissidenter osv. Og så er den fuldstændige totalitære magtovertagelse en kendsgerning.
  Dette er naturligvis bare en sygelig, konspirations-teoristisk hypotese, som jeg ikke engang selv kan forestille mig skulle blive til virkelighed. Eller hvad?..

  • jeg tror det sker, jo mere man presser folk fx dissidenter, jo større risiko for, at personen laver sabotage mod magten på et tidspunkt eller sabotage mod fx muslimerne.

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.