Berlingskes nyhedschef jubler Simon Andersen: Har skaffet syrisk terrorist til Danmark

“Ahmed er hjemme. Tak til alle, der har gjort det muligt,” lyder det fra Simon Andersen, nyhedschef på Berlingske.

Torsdag 10. december 2020 landede den bandekriminelle ‘Ahmed’ i Københavns Lufthavn. Men hvem er den bevæbnede ‘Ahmed’, som nyhedschefen er så glad for.

Muslimske Ahmed Samsam er del af en syrisk storfamilie, der har slået sig ned i Danmark. Han har seks søskende og er vokset op i ghettoen Vollsmose samt et betændt indvandrerområde i København.

Ahmed Samsam fik sin første dom allerede som 15-årig. Siden er han røget ind og ud af danske fængsler med domme for blandt andet vold, røverier, narkokriminalitet og våbenhandel. Han er også aktiv i organiseret bandekriminalitet, og han har været tilknyttet gruppen “Black Army” i Vollsmose. Ifølge egne oplysninger til DR har han engang været tæt på at blive skudt i forbindelse med en bandekonflikt i Odense.

Ahmed Samsam blev i februar 2010 indsat i Statsfængslet Østjylland. I begyndelsen af november 2011 blev han flyttet til Nyborg og senere til fængslet i Ringe. Oprindeligt skulle han have været prøveløsladt 25. november 2011, men han overholdt ikke betingelserne for prøveløsladelse og blev derfor først løsladt fra Ringe Statsfængsel i maj 2012. Straks efter tog han til København og planlagde at tage til Syrien.

23. september 2012 stod Ahmed Samsam frem i DR-programmet “21 Søndag“, hvor han blev interviewet af Puk Damsgaard i Tyrkiet tæt på grænsen til Syrien. Han forklarede, at han deltog i krigen i Syrien på “oprørernes” side i Raqqa, og at han ville være der til “sejren eller døden”.

I Syrien tilsluttede sunnimuslimske Ahmed Samsam sig salafist-terrorgruppen Kata’ib al-Imam, der betyder ‘Troens Brigade’. Ahmed Samsam tilsluttede sig senere Islamisk Stat (ISIS) i Syrien, hvor han var kendt under jihadistnavnet “Abu Bakr o Syri”. På Facebook kaldte han sig “Ahmed Surii” / “ahmed.surii.9”. Han har også brugt navnene “Ahmed Syri” / “Ahmed.Syri2” på Facebook.

I 2014, da Ahmed Samsam var vendt hjem fra Syrien, fik han en stor sum penge af Forsvarets Efterretningstjeneste. Han købte en firhjulstrækker, en campingvogn og en bunke militært udstyr. Det hele endte i hænderne på terrorgruppen Islamisk Stat. Regningen fik de danske skatteydere. 19. maj 2015 blev Ahmed Samsams lillebror Hamza Samsam (navneforandring til Andres Vo Riis) stukket ned med kniv uden for en kiosk i krydset Guldbergsgade / Møllegade i København. Lillebroren døde i hænderne på Ahmed Samsam. Det var angiveligt personer med tilknytning til banden LTF, der dræbte Hamza Samsam. Banden Loyal to Familia (LTF) var rivaler til Black Army.

I forbindelse med begravelsen af Hamza Samsam 22. maj 2015 fra moskeen på Dortheavej og til den islamiske gravplads i Brøndby skabte Ahmed Samsam og 25 andre deltagere så meget ballade på Park Allé i København, at politiet måtte affyre varselskud. I alt fire blev anholdt, herunder Ahmed Samsam, der blev sigtet for vold mod politiet.

I maj 2017 var Ahmed Samsam bestyrer af isbaren Fontænen, der havde adresse i Storkøbenhavn. Isbaren var en del af et skudopgør, hvor en ung ekspedient blev såret. Meget peger på, at der var tale om et indvandreropgør i bandemiljøet.

30. juni 2017 blev Ahmed Samsam anholdt i Benahavís nær Malaga af den spanske politistyrke Guardia Civil. 28. juni 2018 blev Ahmed Samsam idømt otte års fængsel for terrorstøtte og for at have været tilsluttet Islamisk Stat ved landsretten i Madrid.

En række artikler i Berlingske omkring terroristens samarbejde med den danske efterretningstjeneste fører til løsladelse af Ahmed Samsam.

Nu er den bundkriminelle muslim tilbage på dansk grund, og Berlingskes islamofile nyhedschef Simon Andersen jubler som aldrig før.

Befolkningen er i stor fare på grund af journalister som Simon Andersen.

Ahmed Samsam har dansk indfødsret, men er også syrisk statsborger. Ingen kriminelle udlændinge, der har kæmpet i Syrien for Islamisk Stat, skal lukkes ind i Danmark.

(Foto af Ahmed Samsam: Syrienblog)*

Læs også Syrienblogs postering om Ahmed Samsam

Ahmed Samsam (til venstre) og lillebror Hamza Samsam i Syrien (2012-13). Foto: Syrienblog.

Ahmed Samsam (til venstre) med Ozgür Deveci i Syrien (2012-13). Foto: Syrienblog.

Ahmed Samsam poserer med våben i Syrien (2012-13). Foto: Syrienblog.

Ahmed Samsam på Facebook (24. oktober 2014, klokken 19.56). Foto: Syrienblog.

4 Kommentarer på "Berlingskes nyhedschef jubler Simon Andersen: Har skaffet syrisk terrorist til Danmark"

  1. Feltmadrassen burde klynges op i bollerne for sådan en handling!

  2. dødsstraf nu, han fortjener ikke andet, hvordan fanden kan man ha sympati for sådan en psykopat, Simon Andersen, må da være syg i hovedet.

  3. Det Berlinske røvhul fortjener et par på ørene, eller et ordentlig klap på dækslet. ☻☻

  4. Tillykke til Simon Andersen og hans ligesindede. Med landsmænd som ham har vi slet ikke brug for fjender..

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.