Opgør i indvandrermiljøet: 18-årig muslim skudt i hovedet

Det var den 18-årige albaner, Kodran Zimberi, der blev likvideret fredag aften i Hovedstadsområdet.

Kodran Zimberi bliver skudt i hovedet med et enkelt skud, hvorefter to gerningspersoner flygter ud i aftenmørket.

En 16-årig indvandrer er sammen med en 14-årig dreng sigtet for det voldsomme drab. De har begge forbindelser til det muslimske skudoffer.

Politiet slår fast, at der ikke er tale om bandemedlemmer. Men alt peger på, at der tale om et drabeligt opgør i indvandrekredse. Og islam har også denne gang sat sit fingeraftryk på de voldsomme begivenheder.

Kodran Zimberi går sammen med to kammerater fredag aften på det ydre Frederiksberg. En velhaverkommune, der er omkranset af København.

Den albanske indvandrer og vennerne møder to personer foran supermarkedet Lidl, der ligger på hjørnet af Finsensvej og Dirch Passers Alle. Klokken er cirka 20.44.

De to grupper kommer op at skændes, og der høres højlydt råben. Efter få sekunders uoverensstemmelser affyrer gerningsmanden sin skarpladte pistol.

Den berygtede dominanskultur, hvor man lader næver og våben tale, slår skår i aftenhyggen hos bydelens rige beboere.

Kodran Zimberi bliver ramt i hovedet af et skud og kæmper de følgende timer for livet. Han er i yderst kritisk tilstand.

De to gerningspersoner flygter og forsvinder mod jernbaneterrænet ved Flintholm Station. Flere vidner ser både nedskydningen og den efterfølgende flugt.

Københavns Politi betegner det som “ekstremt groft”, at der bliver affyret skud på åben gade en tidlig fredag aften.

Søndag meddeler myndighederne, at Kodran Zimberi er afgået ved døden. De svære læsioner i hovedet har fået fatale følger.

“Jeg håber, at de bliver fundet,” fortæller en 25-årig fætter til Kodran Zimberi.

Politiet udser sig hurtigt to mistænkte i den voldsomme drabssag. Mandag aften anholder Københavns Politi to teenagere for skuddrabet.

Der er tale om en flersproget indvandrer på 16 år og en medsigtet på kun 14 år. Ifølge en efterforskningsleder hos Københavns Politi er der ‘en relation‘ mellem den dræbte og de anholdte.

Den yngste sigtede kommer ikke for en dommer, men overgives straks til de sociale myndigheder, fordi han er under den kriminelle lavalder.

Onsdag formiddag fremstilles den 16-årige udlænding i et grundlovsforhør. Her bakkes han op af sin far, der erklærer, at den drabssigtede søn er 100 procent uskyldig.

“Han er en god dreng,” forklarer faderen.

I retssalen omfavner faderen sin søn, mens myndighederne formaner far og søn om, at de ikke må tale sammen på et fremmed sprog.

Retten er nervøs for, at den drabssigtede teenager kan lave hemmelige aftaler med sine pårørende, der kan påvirke efterforskningen.

Den drabssigtede udlænding er en del af en stor søskendeflok. Faderen fortæller, at han og sønnen har rejst meget sammen i deres hjemland.

Indvandrerfamilien nyder også at besøge det berygtede BonBon-Land. En midtsjællandsk forlystelsespark, der er meget populær i muslimske miljøer.

Faderen kan ikke se, at noget skulle være gået galt i den 16-åriges opvækst.

“Det her er første gang, vi har problemer,” erklærer faderen i forbindelse med retsmødet.

Dommeren er ikke helt så sikker på, at den 16-årige indvandrer er ‘en god dreng’. Ved grundlovsforhørets afslutning bliver migranten varetægtsfængslet frem til 13. oktober. Opholdet bliver ikke bag tremmer, men på en pædagogisk institution for unge.

Inden den drabssigtede indvandrer sendes i armene på omsorgsfulde pædagoger, får hans far lov til at tale med ham i retslokalet. Han lægger armen om sin søn, der straks får tårer i øjnene, hvorefter faderen siger: ‘Vi er her for dig’.

Der er planlagt en storstilet islamisk begravelse lørdag middag, når det muslimske miljø skal tage afsked med endnu et drabsoffer.

Der vil først være en mindehøjtidlighed for Kodran Zimberi i moskéen hos Islamic Cultural Center i Københavns Nordvestkvarter. Herefter vil man begrave det albanske skudoffer på Vestre Kirkegårds islamiske afsnit i København

Multikulturen har vist sit livsfarlige ansigt igen.

En muslim bliver skudt i hovedet. To drenge, på 14 og 16 år, anklages for at stå bag drabet. Ifølge politiet har de relationer til hinanden. Mindst en af de drabsmistænkte har migrantbaggrund.

De hårdt prøvede danskere må igen opleve, at en indvandrer erklærer, at et familiemedlem er ‘en god dreng’, når anklagerne – i dette tilfælde en drabsanklage – tårner sig op.

Alt er, som det plejer.

5 Kommentarer på "Opgør i indvandrermiljøet: 18-årig muslim skudt i hovedet"

  1. Billeder skal jo fortælle et elle andet, men de her fortæller jo intet

  2. Fri os, for det skydende kneppe-affald

  3. Her bliver han nok placeret. Sammen med Han tyrken der sparkede og ydmygede den Danske dreng.
    Sandet, Timlundvej 44b, 7270 Stakroge, Koglen.
    Pædagogerne har fast arbejde.

  4. Vi burde få politiets specialenhed til at rydde banderne af vejen, ved netop at skyde affaldet i hovedet!

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.